Smart city služby v Brně - mapa dojezdových časů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Hlavným cieľom je poskytnúť užívateľom webovú aplikáciu, prostredníctvom ktorej získajú na základe aktuálneho cestovného poriadku grafické informácie o odhadovanej časovej dostupnosti mestskej a medzimestskej dopravy v Juhomoravskom kraji. Automatizácia spracovania a publikovania dát na server bola vyriešená v komplexnom geografickom informačnom systéme ArcGIS. Grafické zobrazenie dát, na webovej stránke, je vyriešené na strane klienta, pomocou programovacieho jazyka JavaScript. Vytvorené riešenie poskytuje užívateľovi grafickú informáciu o časovej dostupnosti z vopred určenej lokality v Juhomoravskom kraji. Na základe výsledkov tejto práce bol vytvorený ďalší spôsob analýzy cestovných poriadkov, ktorý môže viesť k ich vylepšeniu.
The main goal of this thesis is to provide users with a web application through which they can obtain, based on the current timetable, graphical information on the estimated time availability of urban and intercity traffic in the South Moravian Region. The automation of data processing and publishing to the server has been solved in the comprehensive ArcGIS geographic information system. Graphical display of data, on a web page, is resolved on the client side, using JavaScript. The created solution provides the user with graphics information about the time availability from a predetermined location in South Moravia. Based on the results of this work, another way of analyzing timetables has been created. This analyze can lead to improved timetables.
Description
Citation
STRYCH, T. Smart city služby v Brně - mapa dojezdových časů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Dr. Ing. Jan Černocký (místopředseda) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jak jsou spokojeni s výsledky práce na Magistrátu města Brna? Uveďte případné připomínky popř. náměty na vylepšení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO