Framework pro automatizované testování MCUXpresso Config Tools

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce bylo analyzovat stávající řešení frameworku pro testování MCUXpresso Config Tools, dále navrhnout a implementovat různé možnosti optimalizace, které povedou ke zvýšení efektivity testování. Na základě profilování stávajícího řešení byly navrhnuty a implementovány tři způsoby optimalizace. Prvním je sjednocení spouštění externích aplikací pod nový modul runner. Druhým je implementace souběžnosti v jazyce Python za pomocí multiprocessingu, multithreadingu a asyncio, následné porovnání jednotlivých metod a výběru nejvhodnější z nich. Třetím je implementace podpory zřetězeného zadávání příkazů řádkového rozhraní v MCUXpresso Config Tools.
The aim of this thesis was to analyze the existing solution of the MCUXpresso Config Tools testing framework, to design and implement various optimization options that will lead to increased testing efficiency. Three ways of optimization have been designed and implemented based on profiling of the existing solution. The first is to unify the launch of external applications under the new module runner. The second is implementing concurrency in Python using multiprocessing, multithreading, and asyncio, then comparing each method and selecting the most appropriate one. The third is the implementation of support for chained entry of commands in commands line interface in MCUXpresso Config Tools.
Description
Citation
DUBOVSKÝ, T. Framework pro automatizované testování MCUXpresso Config Tools [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. František Zbořil, CSc. (místopředseda) RNDr. Petr Fuchs, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na otázku přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm uspokojivě (D) . Otázky u obhajoby: Objasněte tvrzení ze začátku části 5.1.1 (s. 30): "Souběžnost znamená, že dva úkony mají současný průběh". Na začátku kap. 7, s. 46, uvádíte "... byl sestaven testovací job ...", nicméně neuvádíte kým. Objasněte , kdo je autorem "testovacího jobu" a jakým způsobem byl tento "job" vytvořen . Na začátku části 6.1.5 (s. 40) uvádíte "Asyncio je ... možnost, jak v pythonu implementovat souběžnost". Objasněte vztah asyncio a souběžnosti. Objasněte význam "nejoptimálnějších" (s. 7), popř. "nejoptimálnější"  (s. 50).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO