Rozpoznání typů a re-identifikace vozidel s použitím pokročilých metod extrakce příznaků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývala analýzou a následným vylepšením metod užívaných k rozpoznávání typů vozidel a jejich re-identifikace. Navržená metoda může být využita jak pro rozeznání, tak pro re-identifikaci. Byla založena na používání tzv. 3D bounding boxes. Pomocí těchto boxů docházelo k detekci vozidla na obraze. Vozidlo bylo následně normováno rozbalením do dvojrozměrné interpretace. Tato metoda byla vylepšena určením směru vozidla a rozlišováním mezi čelní a zadní stranou vozidla během rozbalení třírozměrného modelu. Představená metoda vylepšuje stávající metodu pro rozpoznávání a snižuje její chybovost až o 13 % pro jeden vzorek a o 17% pro přesnost trati. Pro re-identifikaci nedošlo k zlepšení při použití LFTD agregovaní.
The aim of this theses was to analyze and improve methods used for fine-grained vehicle recognition and vehicle re-identification. The proposed method can be used both for recognition and re-identification. It was based on 3D bounding boxes, which were used to detect the vehicle on the image and then the vehicle was normalized by unpacking into 2D. Improvement of this method was done by determining direction of the vehicle and distinguishing between front and rear while unpacking the vehicle. This proposed method improved the existing method based on 3D bounding boxes for recognition, reducing error up to 13 % in single sample accuracy and up to 17 % track accuracy. However, no improvement was gained for vehicle re-identification using LFTD aggregation.
Description
Citation
DOSEDĚL, O. Rozpoznání typů a re-identifikace vozidel s použitím pokročilých metod extrakce příznaků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Čadík, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Můžete prosím popsat vámi provedené úpravy ve zdrojových kódech? Můžete popsat, jak funguje vámi použitá metoda pro re-identifikaci vozidel a na jaké úloze se přesně trénují sítě používané v této re-identifikční metodě? Jak dlouho trvaly experimenty? Z jakého úhlu bude zabrána re-identifikace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO