Správa testů s podporou scénářů BDD

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá prostředky pro správu požadavků a testovacích scénářů pro automatizované testování. Jejím cílem je na základě analýzy dostupných prostředků specifikovat a navrhnout webovou službu založenou na procesu Behaviour driven development, která pokryje jak správu požadavků testovaného softwaru, tak jeho automatizované testování. Výsledná aplikace TestBuDDy umožňuje správu testovací knihovny, kdy promítá provedené změny do vzdáleného repozitáře testovaného softwaru. Provedené změny spustí testy testovací knihovny na testovaný software (spravováno BDD frameworkem) a aplikace je schopna si interpretovat výsledky testů, uložit reporty a generovat a shlukovat nalezené chyby. Aplikace též umožňuje správu požadavků vůči testovací knihovně a správu uživatelů. Aplikace je integrována s CI/CD nástrojem Gitlab CI, BDD frameworkem JBehave a nástrojem pro správu chyb JIRA. Aplikace je navržena tak, aby usnadnila práci testerům, a s ohledem na budoucí expanzi v rámci open source komunity.
This thesis focuses on test management tools and automated testing. The project covers analysis of existing open source tools and proposes its own BDD orientated test management tool in the form of a web service. The project aims to specify and design this application based on the process of Behaviour driven development. The resulting application TestBuDDy allows for test library management. Changes on the test library are projected onto a remote repository of software under test (SUT) and triggers a test run (the test library is being run against SUT by the BDD framework). TestBuDDy is able to save the test run results, parse them into a report and generate and group found issues. The application also allows requirement management and user management. The application is integrated with the CI/CD tool Gitlab CI, the BDD framework JBehave and the issue tracker JIRA. The application is designed to help testers during their work and also to be expandable within the open source community.
Description
Citation
BLOŽOŇOVÁ, B. Správa testů s podporou scénářů BDD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management a informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-14
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Popište, jak by bylo náročné zařídit, aby bylo možné při testovaní použít vaši aplikaci reflexivně, tedy samu na sebe. Dávalo by to smysl?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO