Biometrická brána využívající kamer pro identifikaci osob

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Biometrické brány se používají pro rychlou a přesnou identifikaci osob. Z~biometrických charakteristik jsou běžně používány duhovka, obličej a otisky prstů. Jejich kombinací lze dosáhnout lepších výsledků identifikace. Cílem této práce je vytvoření takové biometrické brány společně s~řídící aplikací. Využita je kombinace duhovky obou očí a obličeje, který je snímán kamerami ze tří úhlů pro zvýšení přesnosti. K~detekci a extrakci příznaků obličeje jsou použity neuronové sítě. Rozpoznání duhovky je realizováno pomocí Daugmanova algoritmu.
Biometric gateways are used to quickly and accurately identify people. Of the biometric characteristics, iris, face and fingerprints are commonly used. By combining them, better identification results can be achieved. The aim of this thesis is to create such a biometric gateway together with the control application. A combination of iris of both eyes and face is used, which is captured by cameras from three angles to increase accuracy. Neural networks are used to detect and extract face features. Iris recognition is realized using Daugman's algorithm.
Description
Citation
JELEN, V. Biometrická brána využívající kamer pro identifikaci osob [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (předseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (místopředseda) Ing. David Bařina, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: V textu práce zmiňujete kompenzaci osvětlení. Jak velký vliv má na Váš systém změna osvětlení - uveďte příklady a změnu spolehlivosti.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO