Platforma pro zpracování formulářů pro zdravotnická zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvořit systém pro automatizaci a zjednodušení procesů spojených s papírovými formuláři ve spolupráci se zdravotnickým zařízením v Praze. Řešením je centralizovaný SaaS systém, který umožní jednotně tvořit papírové i digitální formuláře, s možností je spravovat, vyplnit online, či vytisknout na papír a automaticky načítat vyplněné hodnoty pomocí OMR z oskenovaných dokumentů. Poskytne také cloudové úložiště, export a bude připraven na integraci do rozsáhlé formulářové databáze Redcap. Pokryje tedy celý životní cyklus formuláře, což je největší výhodou. Je důležité systém navrhnout uživatelsky přívětivě a provést důkladné testování se zpětnou vazbou přímo ve zdravotnickém zařízení. Hlavní použité technologie jsou ASP.NET (MVC) a C#, JavaScript, HTML5, CSS3 a MSSQL. Výsledek práce by měl být výchozím bodem pro následný startup.
The aim of this thesis is to develop a system for automation and simplification of paper forms processing in cooperation with gerontological facility. The solution is an SaaS system, that provides tools to design paper and digital forms, managing them, fill them online or print it on paper and then automatically process scanned documents via OCR algorithm. It also provides a simple cloud storage and the integration with complex form and survey database Redcap. It is very important to design a user friendly interface and to perform a set of thorough tests with feedback from medical facility. Fundamental used technologies are ASP.NET (MVC) and C\#, Javascript, HTML5, CSS3 and MSSQL. The output of this work should lay the foundations to an ongoing startup.
Description
Citation
ŠUSTEK, P. Platforma pro zpracování formulářů pro zdravotnická zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Bezpečnost informačních technologií
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen) Mgr. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: V používaných formulářích některé textové prvky v designeru formulářů zřejmě chybně přetékají na dva řádky, kde by měly být jednořádkové (například prvky "Rodné číslo" a "Datum vstupu" v demonstračním videu). Netrápí vás to? Čím je to způsobené? Jak tento problém řešit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO