Model CNC frézky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá základními částmi a principy CNC strojů se zaměřením na CNC frézky. Dále se projekt zabývá popisem manipulátoru, který se nachází v laboratoři E132 v objektu na adrese Kolejní 4, Brno. Práce obsahuje také popis jednotlivých zařízení, která se v modelu manipulátoru nachází. Nalezneme zde také popis programu generujícího G-kód z obrazu, který si vytvoříme v jeho editoru. Další část popisuje možné úpravy manipulátoru pro jeho přestavbu na CNC frézku. Poslední kapitola se zabývá popisem vytvořeného programu na ovládání manipulátoru jako CNC frézky.
The master's thesis deals with the basic parts and principles of CNC machines with a focus on a CNC milling machine. There are also comparisons of several CNC machines sold. Furthermore, the project deals with the description of the manipulator, which is situated in laboratory E-132 in area Kolejní 4, Brno. The work also includes a description of the device, which is located in the manipulator model. We can find there a description of the program generating G-code from the image that you create in the editor. The next section describes possible modifications of the manipulator for its reconstruction on a CNC milling machine. The last chapter deals with the description of program developed for controlling the manipulator as a CNC milling machine.
Description
Citation
KOVÁŘ, P. Model CNC frézky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Vilém Srovnal, CSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO