Metodické postupy hodnocení vlivu extrémů počasí na škody na majetku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práca pojednáva o vychodiskovych právnych predpokladoch pre stanovenie vyšky škody na nehnuteľnosti (stavbe) v právnom rámci Slovenskej republiky. Jej cieľom je zistenie a vyčíslenie škody spôsobenej extrémnym vplyvom počasia na majetok. Zaoberá sa klimatickymi problémami ako aj jej indikátormi. Taktiež pracuje s problematikou dvoch prístupov a to konkrétne analyzou skutočnej škody na majetku ale aj škodu v súvislosti s uvedením stavby do pôvodného stavu. Cieľom je stanoviť metodicky postup vypočtu škody na majetku.
This diploma thesis deals with the basic legal prerequisites to determining the amount of damage done to a real estate (building) in the legal framework of Slovak Republic. Its aim is to determine and quantify the property damage caused by extreme weather. It deals with climate problems as well as its indicators. This is accomplished through two different approaches - the analysis of actual damage done to the property for one, and secondly, the damage dealt to the building during its restoration into previous condition. The thesis aims to establish a methodological procedure for calculating all damages done to the property.
Description
Citation
SEDLÁČEK, M. Metodické postupy hodnocení vlivu extrémů počasí na škody na majetku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-11-11
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Metodické postupy hodnocení vlivu extrémů počasí na škody na majetku. Komise položila následující otázky: - Uvádíte v práci všechny povodě? (doc. Karpíšek) - Z jakého důvodu je regresní funkce uvedena jen do roku 2015? (doc. Karpíšek) - Jakou hodnotu uvádíte u vodovodních baterií? (doc. Karpíšek) - Podle jakého předpisu jste postupoval? (doc. Kledus) - Jak bylo v práci uvedeno řízení rizika? (dr. Šimůnek) - Jaký je současný stav navrhování výpočtů ocenění škody na majetku? (doc. Doskočil) Diplomant na otázky komise odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO