Zkoušky tvrdosti a jejich aplikace v oblasti strojírenské produkce.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je v první teoretické části přehledně popsat vývoj, druhy a základní principy zkoušek tvrdosti. V praktické části jsou některé tyto zkoušky aplikovány na shromážděné vzorky. Dosažené výsledky jsou následně zpracovány a vyhodnoceny.
The aim of this thesis is in the first part theoretical part clearly describe the development, types and basic principles of hardness tests. The practical part consists of some of these tests applied to the collected samples. The results are then processed and evaluated.
Description
Citation
ČERNOHOUSOVÁ, P. Zkoušky tvrdosti a jejich aplikace v oblasti strojírenské produkce. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, CSc. (člen) Ing. Milan Janský (člen)
Date of acceptance
2010-06-18
Defence
Studentka seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce a zodpověděla dotazy oponenta a členů komise. Označení mikrotvrdosti. Moohsova stupnice tvrdosti. Rozdíl mezi HRB a HRC. Čím byl způsoben rozdíl tvrdostí na měřeném vzorku brusle?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO