Inovace programu pro návrh analogových kmitočtových filtrů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vytvořit program, který bude sloužit k návrhu příčkových kmitočtových filtrů. vývoji programu byl použit programovací jazyk c++ a programovací prostředí C++ builder. Metodika návrhu těchto filtru vychází z převodu požadovaného filtru na normovanou dolní propust a aplikaci normovaných aproximaci. Vstupem programu jsou uživatelem zadané parametry filtru, kterými jsou mezní frekvence a požadované útlumy v propustném a nepropustném pásmu. Typ požadovaného filtru a preferovaná aproximace. Výstupními datu programu je obvodová realizace filtru s hodnotami RLC součástek. Uživatel si může zvolit, jestli chce obvod realizovat jako nebo T článek. Výstupní data bude možno vytisknout nebo uložit do souboru.
The object of this bachelor‘s project is to create a PC programme for designing crossbar filters. The programme is realized with programming language C++ and Borland C++. The application uses the method of designing filters which is based on the normalized lowpass filter. This method uses the application of normalized approximation. The user interface of the programme has a wizard character. Input data are parameters of filters which are ordered by a user. The user orders the marginal frequency and the type of filter. The output is an electrical circuit with RLC parts values. The user has a choice if he/she wants to realize the circuit as a T or type circuit. The output may be printed or saved to a file.
Description
Citation
BOLEČEK, L. Inovace programu pro návrh analogových kmitočtových filtrů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) Ing. Petr Šmíd, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO