Binokulární vidění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá fyziologií binokulárního vidění pro získání prostorového vjemu z dvourozměrných obrázků pasivními a aktivními technologiemi. Na počátku je popsána fyziologie lidského zraku a binokulárního vidění i s jeho vývojem v dětství. Navazující kapitola je věnována historii a hlavním technologiím stereoskopického zobrazování jako je anaglyf, technologie využívající polarizace světla, INFITEC, stmívací brýle, head mounted display, autostereoskopické displeje a jejich kombinace. Dále popisuje postup při návrhu snímání dynamické scény pomocí dvou identických videorekordérů. V poslední částí práce je popsána realizace snímání dynamické scény zpracování v programu Matlab a výsledky subjektivního hodnocení skupinou pozorovatelů.
This bachelor’s thesis deals with the physiology of binocular vision for the acquisition of spatial effect from two-dimensional images passive and active technologies. At the beginning is described physiology of the human sight and binocular vision with his ontogeny in childhood. Next section is devoted to history and main stereoscopic technology like anaglyph, INFITEC, technology using polarization light, shutter glasses, head mounted display, autostereoscopic displays and their combination. Further it describes procedure by proposal of scanning dynamic scene by the help of two identic videorecorders. In the last part of this work is described implementation of scanning dynamic scene, processing in a program Matlab and results of subjective classification by group of observers.
Description
Citation
AMBROS, M. Binokulární vidění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) Ing. Zoltán Szabó, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO