Návrh operačního zesilovače s proudovou zpětnou vazbou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vlastnostmi operačního zesilovače s proudovou zpětnou vazbou. Hlavním úkolem této práce je vytvoření návrhového postupu pro tento zesilovač s využitím CMOS technologie AMIS 0,7 µm. Dalším bodem této práce je ověření funkčnosti vytvořeného návrhového postupu. Posledním bodem je vytvoření katalogovéholistu navrženého zesilovače.
This Master`s thesis deals with properties of current feedback operational amplifier. The main goal of this work is creation design process of current feedback operational amplifier by using CMOS technology AMIS 0,7 µm. Next goal of this work is attestation of funciton our design process. Last goal is creation the datasheet of our amplifier.
Description
Citation
KŠICA, R. Návrh operačního zesilovače s proudovou zpětnou vazbou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) doc. Ing. Ladislav Hulényi, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (člen) Ing. Jan Prášek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Student Bc. Radim Kšica seznámil komisi se svoji diplomovou prací na téma: Návrh operačního zesilovače s proudovou zpětnou vazbou. Odpověděl na otázky oponenta - 1.) Kde je vhodné použít operační zesilovač s proudovou zpětnou vazbou oproti operačnímu zesilovači s napěťovou zpětnou vazbou a proč. 2.) Co je možné si představit pod tvrzením "malá přesnost zesilovače CFA". 3.) Na straně 52 uvádíte parametr UOFFSETOUT=2mV. Vysvětlete, co tento parametr představuje. Jedná se o offset vycházející pouze ze struktury CFA nebo offset způsobený nesouběhem tranzistorů. Dále proběhla krátká rozprava k tématu diplomové práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO