Meteorologická stanice se vzdáleným přístupem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací zařízení pro měření teploty, tlaku a vlhkosti vzduchu, přenosem měřených dat pres internet a jejich zobrazování na webové stránce. V úvodní kapitole se čtenář seznámí s principy měření atmosférického tlaku, teploty a relativní vlhkosti a s různými typy senzorů, které se k tomuto měření používají. Dále je nastíněna koncepce systému, který musí řešit úlohu od načtení hodnoty ze senzoru až po grafické zobrazení této hodnoty uživateli internetu. V druhé a třetí kapitole je popsán návrh zařízení pro měření teploty, tlaku a vlhkosti vzduchu a jeho software. V následující části čtenář najde popis softwaru sloužícímu k přenášení naměřených dat po internetu a prezentaci těchto dat uživateli formou webových stránek. V závěrečné části jsou zhodnoceny dosažené výsledky práce.
This thesis discusses design and realization of air temperature, pressure and relative humidity measuring device, transmission of measured data over internet and their presentation on a web site. First chapter introduces reader into principles of measuring air temperature, pressure and relative humidity and various types of sensors used for measuring . Next, the conception of designed system is described. Designed system must accomplish tasks from reading raw data from the sensor up to thein graphical presentation to the internet user. Second and third chapter describes hardware and software design of air temperature, pressure and relative humidity measuring unit. In next part one can find description of software used to transmit measured data over internet and software for generating web pages which are shown to users. The work is revieved in the final part of this thesis.
Description
Citation
SVOBODA, J. Meteorologická stanice se vzdáleným přístupem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Lares, Ph.D. (člen) Ing. Jan Skapa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Vaněk, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karol Molnár, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Jaké byly náklady na realizaci vytvořeného zařízení? Testoval jste připojení zařízení k PC? Bylo by možné použít zařízení ve venkovním prostředí? Jaký je dosah sběrnice RS232?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO