Kritické faktory implementace a provozu personálních informačních systémů

Abstract
Tato dizertační práce identifikuje kritické faktory implementace a provozu personálních informačních systémů se všemi jejich specifiky. Podrobně je popsán životní cyklus systému, jeho součásti a následně i typy organizací, které tento systém mohou využívat. V práci jsou navrženy čtyři hypotézy, které se zaměřují na potvrzení nebo vyvrácení důležitosti využití personálních informačních systémů ve firmách různých velikostí, a to samostatně pro český a slovenský trh. Práce také popisuje detailní odpovědi zástupců oslovených firem na téma přínosy a využití personálních informačních systémů a prezentuje seznam kritických faktorů, které byli v průběhu zpracování práce zjištěny.
This dissertation thesis identifies critical factors of implementation and operation service of Human Resource Information Systems with all its specifics. In detail, the lifecycle of the system is described, system elements and types of organizations that might use it. The thesis aimes at four hypotheses that try to confirm or reject the importance of usage of Human Resource Information Systems in companies of various sizes on Czech and Slovak market. The thesis also describes detailed feedback of company representatives in areas of benefits and usage of these systems and presents a list of critical factors that were discovered and confirmed during the preparation of the thesis and related research.
Description
Citation
ZÁPOTOČNÝ, M. Kritické faktory implementace a provozu personálních informačních systémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (člen) prof. Ing. Ladislav Buřita, CSc. (člen) prof. Mgr. Roman Jašek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (člen) doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-01-24
Defence
Doktorand odpověděl na dotazy oponentů: - Jak jste přistupoval ke zpracování kvalitativních dat? - Dle bibliografie čerpáte i z práce svého školitele, jako nejbližšího spolupracovníka, konzultanta a metodického vedoucího. V oblasti vašich publikačních výstupů je však uveden jen jako jeden ze spoluautorů u právě jedné publikace, proč není uveden i u ostatních publikací, když to byl právě on, kdo vás vedl, studiem provázel a podporoval. - Předpokládáte vy osobně další výzkumné pokračování ve vámi vyzkoumané oblasti a v navržených směrech? - Představte jiné možnosti vizualizace výsledků kvalitativní analýzy, než jsou slovní mraky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO