Studie sanace vybrané části stokové sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem této diplomové práce je vytvoření studie sanace stokové sítě. Posuzovaná stoková síť se nachází v městské části města Znojma, Znojmo – město. Sanace se zde v tomto případě navrhuje za účelem zlepšení funkčních provozních vlastností stokové sítě a prodloužení její životnosti. Práce byla rozdělena na 2 základní části, a to Průvodní a Souhrnnou technickou zprávu. Byly navrženy tři varianty řešení. První dvě varianty jsou zpracovány jako bezvýkopové za použití sanačního rukávce v jedné a krátkých sanačních rukávců v kombinaci se sanačním rukávcem ve druhé. Třetí varianta je zpracována jako obnova otevřeným výkopem. Byl proveden popis technologie sanace a byly definovány skutečnosti, které vyvolá každá jednotlivá varianta, popřípadě jaké vyvolají všechny tři varianty. Tyto tři varianty řešení jsou posuzovány z hlediska ekonomického, technického a dle vlivu na životní prostředí.
The topic of this thesis is to create a study of the rehabilitation of the sewer network. The sewer system under assessment is located in city Znojmo, specifically Znojmo – city. In this case, rehabilitation is proposed in order to improve the functional operational properties of the sewer network and extend its service life. The work was divided into two basic parts, namely the Accompanying and Summary Technical Report. Three variants of solution were proposed. The first two variants are made as trenchless using a sanitation sleeve in the first one and a short sanitation sleeve in combination with a sanitation sleeve in the second. The third variant is made as an open excavation recovery. A description of the rehabilitation technology was carried out and the facts that each individual Option or what the three Option would bring up were defined. These three variants of the solution are assessed in terms of economic, technical and environmental impact.
Description
Citation
DVOŘÁK, P. Studie sanace vybrané části stokové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Štefan Stanko, PhD. - předseda, prof. Ing. Petr Hlavínek, CSc., MBA - místopředseda, Kristýna Velikovská - tajemník, Ing. Tomáš Kučera, Ph.D. - člen, Ing. Miloš Kovář - člen, Ing. Pavel Dvořák, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Mikulášek - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
V úvodu obhajoby student přednesl hlavní teze diplomové práce. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl připomínky obsažené v posudcích. Diskuze k diplomové práci se zaměřila na téma: Otázka: Byla v rámci posouzení uvažována životnost sanačních materiálů? Otázka: Byla provozovatelem vybrána varianta? Otázka: Z jakého důvodu jste vybral zpracování modelu stokové sítě v programu SWMM? Otázka: Z jakého důvodu jste nedoporučil jinou z posuzovaných variant, přestože jiné varianty vycházeji ekonomicky výhodněji? Otázka: Z jakého důvodu v posuzované lokalitě dochází k vzniku síranové koroze? Jaké opatření byste doporučil jako prevenci proti síranové korozi?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO