Posouzení rizik veřejného vodovodu jako součást provozního řádu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na posouzení rizik veřejného vodovodu s využitím aplikace WaterRisk vytvořenou na Ústavu vodního hospodářství obcí Fakulty stavební VUT v Brně. V práci se zabývám základními principy a metodami posuzování rizik. Dále se práce zaměřuje na testování aplikace WaterRisk a přepracování jejího manuálu. V poslední části se zabývám posouzením rizik konkrétního systému zásobování vodu.
The thesis is focused on the assessment of public water supply risks using the WaterRisk application created at the Institute of Municipal Water management, Brno University of Technology, Faculty of Civil Engineering. The thesis deals with the basic principles and methods of risk assessment. The thesis also focuses on testing the application WaterRisk and revising its manual. In the last part I deal with risk analysis of specific water supply system.
Description
Citation
HÁJEK, B. Posouzení rizik veřejného vodovodu jako součást provozního řádu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Štefan Stanko, PhD. - předseda, prof. Ing. Petr Hlavínek, CSc., MBA - místopředseda, Kristýna Velikovská - tajemník, Ing. Tomáš Kučera, Ph.D. - člen, Ing. Miloš Kovář - člen, Ing. Pavel Dvořák, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Mikulášek - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
V úvodu obhajoby student přednesl hlavní teze diplomové práce. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl připomínky obsažené v posudcích. Diskuze k diplomové práci se zaměřila na téma: Otázka: Skutečně jste v práci analyzoval uvedené počty nežádoucích stavů? Otázka: Při překročení nejvyšší mezní hodnoty ukazatele, do jakého hodnocení se tohle promítne? Jak se s tím provozovatel vyrovná? Otázka: Co znamená nepřijatelné riziko z pohledu prezentované vyhlášky? Jedná se o malý nebo velký provoz? Otázka: S jakou četností se zpracovávají tyto plány? Jakou mají platnost? Otázka: Prezentovaná zvýšená poruchovost, v jakém rozsahu ji uvažujete? Otázka: Jak byste využil své poznatky ze zpracování této práce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO