Návrh opatření na řece Svratce v k.ú. Svratka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá posouzením stávajícího stavu vodního toku Svratky a kapacity stávajících objektů na toku, který je v řešené lokalitě částečně upraven a zahrnuje intravilán i extravilán města. V rámci hydrotechnických výpočtů byl pro stanovení průběhů hladin použit 1D matematický model HEC-RAS verze 5.0.6. Práce se následně zaměřuje na vhodný návrh protipovodňových opatření na řece Svratce s ochranou na návrhový průtok Qn = Q20 = 28,6 m3/s.
The diploma thesis focuses on the assessment of the current state of the Svratka watercourse and of the capacity of the existing objects on the course, which is partially modified in the solved locality and includes both – intravarian and extravarian areas of the town. Within hydrotechnical calculations, the 1D mathematical model HEC-RAS version 5.0.6 was used to determine the course of levels. The thesis focuses also on suitable design of flood protection measures on the river Svratka with protection for design flow Qn = Q20 = 28,6 m3 / s.
Description
Citation
ČERNÝ, D. Návrh opatření na řece Svratce v k.ú. Svratka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Andrej Šoltész, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Zbyněk Zachoval, Ph.D. - místopředseda, Ing. Lubomír Petrula - tajemník, doc. Ing. Jan Jandora, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Roth - člen, Dr. Ing. Antonín Tůma - člen, doc. Ing. Dana Baroková, Ph.D. - člen, Ing. Věra Niklová - člen, Ing. Pavel Kutálek - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Po přečtení hodnocení vedoucího a posudku oponenta práce student odpověděl na dotazy uvedené v posudcích. V rámci rozpravy byly položeny studentovi následující dotazy: - Zda by v navrženém obtokovém korytu mohlo dojít ke tření ryb. / student odpověděl - Je řešený rybník průtočný a byla řešena i kapacita funkčních prvků na rybníku? / student odpověděl - Z jakých fondů by navrhovaná protipovodňová opatření mohla být financována? / student odpověděl - Bylo řešeno dělení průtoku do rybníku a do rybího přechodu? Co bylo upřednostňováno? / student odpověděl - Kdo je zodpovědný za protipovodňovou ochranu a kdo by byl správcem objektů? / student odpověděl - Jak by bylo odstraňováno ropné znečištění na vodním toku? / student odpověděl - Jak by byl řešen odtok vody za povodňovými zdmi řešen za průchodu povodně? / student odpověděl - Upřesněte okrajové podmínky v programu HEC-RAS. / student odpověděl - Lze očekávat a na jakém základě bylo zjištěno, že od roku 1999 došlo ke změně terénu v řešené oblasti? Student odpověděl: změna profilů, doplnění lávek, konfigurace terénu v dolní části toku. - Dochází k vymílání nebo k zanášení toku? / student odpověděl - Jsou lomené valy vhodné z hydraulického hlediska? / student odpověděl - Jak je řešen průtok přes vakový jez za povodní? Je vakový jez plněn vodou? / student odpověděl - Jak byly posouzeny možnosti realizace zvýšení lávek a mostů (z hlediska dopravy)? / student odpověděl - Proč byla navržena ochrana stadionu na Q20? / student odpověděl Student odpověděl na všechny uvedené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO