Návrh revitalizace části Knínického potoka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na návrh soustavné revitalizační úpravy vybraného úseku toku Knínický potok v katastrálním území Veverské Knínice. Jedná se o napřímené, příliš zahloubené koryto z důvodu technických úprav v minulosti. Pomocí programu HEC-RAS je ověřena kapacita koryta toku na průtok Q100. Takto bylo zjištěno, že je koryto velmi kapacitní a bylo přistoupeno k návrhu nové trasy s kapacitou průtoku Q1. Vzhledem k výškovým poměrům byly součástí návrhu i tři balvanité skluzy. Následně došlo k vhodnému doplnění vegetačního doprovodu a břehových porostů.
The diploma thesis is focused on the proposal of systematic revitalization of the selected section of the Knínický brook in the cadastral area of Veverské Knínice. It is a straight, very deep channel due to technical adjustments in the past. The HEC-RAS program verifies the capacity of the channel for the Q100 flow. In this way, it was found that the channel has very high capacity so a new route with Q1 flow capacity was designed. Due to the height conditions, the design also included three boulder chutes. Subsequently, the vegetation accompaniment and bank stands were suitably supplemented.
Description
Citation
VYPLEL, A. Návrh revitalizace části Knínického potoka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Dr. Ing. Pavel Fošumpaur - předseda, doc. Ing. Ľudovít Možiešik, Ph.D. - místopředseda, Ing. Šimon Pospíšilík - tajemník, doc. Ing. Jan Jandora, Ph.D. - tajemník, prof. Dr. Ing. Miloslav Šlezingr - člen, Ing. Dalibor Kratochvíl - člen, Ing. Radek Maděřič - člen, Ing. Petr Holomek - člen, doc. Ing. Jana Pařílková, CSc. - člen, Ing. Vlastimil Krejčí - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Po přečtení posudků vedoucího a oponenta práce student odpověděl na dotazy uvedené v posudcích. V rámci rozpravy byly položeny studentovi následující dotazy: - Nevíte, zda je do budoucna předpokládán rozvoj obce Veverské Knínice směrem k revitalizovanému úseku toku? Pokud ano, volil by jste v obci jiný typ úpravy? - Jedná se skutečně o propustek - není to spíše mostek pro přejezd hospodářských vozidel? - Vysvahování a kubatůry vzniklé při realizaci práce? - Pozemky dotčené stavbou? - Byl návrh nové trasy koryta založen na hristorické mapě (vojenské mapování)? - Byla posouzena kapacita stávajícího a návrhového koryta? - Jaký je vývojový trend současného koryta? Počítal jste výmývací rychlosti? Student odpověděl na všechny uvedené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO