Technická chodba pod železnicí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je návrh a posouzení ostění technické chodby, která bude prováděna v rámci rozsáhlejšího stavebního díla „Uzel Plzeň, 3. stavba – přesmyk domažlické trati“. Technická chodba je součástí kolektoru, který na méně než 100 m délky podchází dvě dvoukolejné tratě s velkým dopravním významem a dvě vlečky. Práce se zabývá návrhem vhodného technologického postupu pro ražbu a zajištění výrubu. Dále je součástí práce provedení návrhu primárního i sekundárního ostění ze stříkaného betonu. Posouzení je prováděno na základě vyhodnocení výstupů ze dvou charakteristických příčných řezů, zpracovaných programem Plaxis 2D. Výstupy z tohoto numerického modelu poskytují informace zejména o vnitřních silách, deformacích a stavu napjatosti okolního horninového masivu. Na základě těchto informací je provedeno statické posouzení konstrukce.
The focus of this master thesis design static assessment of shotcrete lining belonging to underground gallery for water supply. This object is a part of larger project called „Uzel Plzeň, 3. stavba – přesmyk domažlické trati“. The gallery with length almost 100 m leads directly under two double-track lines with height traffic importance and two factory sidings. The thesis deals with the recommendation of a suitable technological procedure for excavation and excavation stability. It also includes design of both primary and secondary shotcrete lining. The assessment is based on the evaluation of the outputs of two characteristic cross-sections processed in Plaxis 2D. The outputs consist of information on internal forces, deformations and state of stress in the surrounding rock. Based on this information, a structural design is performed
Description
Citation
MICHALJANIČOVÁ, J. Technická chodba pod železnicí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Alexandr Rozsypal, CSc. - předseda, doc. Ing. Vladislav Horák, CSc. - místopředseda, Mgr. Alexandra Erbenová, Ph.D. - tajemník, Ing. Petr Svoboda, Ph.D. - člen, Ing. Vlastimil Horák - člen, Ing. Petr Lamparter - člen, doc. Ing. Lumír Miča, Ph.D. - člen, Ing. Věra Glisníková, CSc. - člen, Ing. Jiří Boštík, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Studentka Bc. Jana Michaljaničová seznámila komisi s obsahem diplomové práce s názvem "Technická chodba pod železnicí". Poté reagovala na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta diplomové práce. Dále odpovídala na tyto dotazy předsedy a členů zkušební komise: Je v matematickém modelu uvažováno horní vyztužení a jestliže ano, proč? Jak autorka dospěla k dimenzačním parametrům? Jak je zavedena spolehlivost? Jaký je návrhový přístup pro zjištění vnitřních sil? Vysvětlete pojem "armaturní místnost". Proč nebyly zohledněny šachty? Jestliže se má materiál odvážet důlními vozíky, co chybí ve vybavení v dolní části šachty? Otázky položené v rámci obhajoby diplomové práce zodpověděla studentka uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO