Vliv druhu a dávky polymeru na vlastnosti modifikovaných pojiv

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se se zabývá vlastnostmi polymerem modifikovaných pojiv s různými dávkami polymeru. Teoretická část práce popisuje historii použití asfaltů, získávání asfaltů z ropy a chování polymeru typu SBS/SB, který byl použit v diplomové práci v modifikovaných pojivech. Dále teoretická část popisuje empirické a funkční zkoušky asfaltových pojiv, jimiž byly pojiva zkoušeny. V praktické části jsou uvedeny výsledky z jednotlivých provedených zkoušek a porovnány s normou ČSN 65 7222-1. V závěru práce jsou shrnuty výsledky práce a vyhodnocení pojiv s nejlepšími dosaženými vlastnostmi.
The diploma thesis is focused on polymer modified binders with different polymer doses. The theoretical part describes the history of the use of bitumen, the extraction of bitumen from oil and behavious of the polymer type SBS/SB, which is used in the diploma thesis on modified binders. Further, the theoretical part describes the empirical and functional tests of bitumen binders. In the practical part the results of indidual tests are presented and compared with the standard ČSN 65 7222-1. At the end of the diploma thesis are summarized results of work and evaluation of binders with the best achieved properties.
Description
Citation
DOSTÁL, F. Vliv druhu a dávky polymeru na vlastnosti modifikovaných pojiv [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc.Ing. Katarína Bačová, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - místopředseda, Ing. Pavel Šperka - tajemník, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Ivo Skalický - člen, Ing. Jiří Matula - člen, Ing. Petr Smítal - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student představil prezentaci své diplomové práce. Prezentace byla připravena na vysoké úrovni. Následně byly přečteny posudky vedoucího a oponenta DP. Student zodpověděl všechny dotazy položené v oponentském posudku. Další položená dotazy k práci: - Bylo zadání jen na SBS polymery a nebo jste si mohl vybrat použití i jiných? Znáte i nějaké jiné polymery? Odpověděl, že zná i EVA. - Když se připraví pojivo s polymerem, jak dlouho je možné jej reálně používat a skladovat? Máte nějaký odhad? Odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO