Koncepce dopravy v obci Újezd u Brna

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh koncepce dopravy v obci Újezd u Brna. Hlavním úkolem mé diplomové práce je analýza stávajícího stavu statické dopravy a veřejné hromadní dopravy na území obce. Dalším z úkolů je analýza nehodovosti a rizikových míst na území obce s cílem zvýšit bezpečnost pro všechny účastníky silničního provozu. Neméně důležitou součástí diplomové práce je měření dopravně-inženýrských dat včetně směrového průzkumu. Pro průzkum a vyhodnocení dat byly vyselektovány čtyři lokality.
The subject of the diploma thesis is the concept of transport in the municipality Újezd u Brna. The main task of my thesis is to analyze the current state of static transport and public transport in the municipality. Another task is to analyze accident rates and risk spots in the municipality with the aim of increasing safety for all road users. No less important part of the thesis is measurement of traffic engineering data including directional survey. Four locations were selected for data research and evaluation.
Description
Citation
RYBÁROVÁ, M. Koncepce dopravy v obci Újezd u Brna [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Ludvík Vébr, CSc. - předseda, doc. Ing. Dušan Stehlík, Ph.D. - místopředseda, Ing. Libor Veselý - tajemník, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Martin Smělý, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jan Pavlíček, CSc. - člen, Ing. Petr Kumpošt, Ph.D. - člen, Ing. Petr Pánek, Ph.D. - člen, Ing. Radek Komenda - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Diplomantka si připravila prezentaci ve které komisi představila svou diplomovou práci. Prezentace byla připravena na dobré grafické úrovni. Diplomantka se vyjadřovala dostatečně hlasitě a zřetelně a s postupem prezentování byl u diplomantky znát postupný nárůst nervozity. Dotazy oponenta: Na jaké návrhové období jste posuzovala křižovatku? Diplomantka odpověděla. Jaká by byla argumentace pro přestavbu průsečné křižovatky na okružní křižovatku. Diplomantka odpověděla. Je křižovatka opravdu vysoce nehodová? Diplomantka odpověděla poměrně podrobně. Podle jakého klíče jste zvolila zjednosměrnění na obrázku 61? Diplomantka objasnila. Diskuze k diplomové práci: Byla diskutována vhodnost zjednosměrnění s ohledem na bezpečnost provozu. Diplomová práce je nazvána koncepce dopravy, ale nebyly uváženy další typy dopravy mimo automobilovou. V rámci práce jste použila velké množství podkladů. Podle jakého klíče jste zvolila umístění radarů a co jste zjistila z dat, které jste z nich zjistila? Diplomantka odpověděla. Bylo vytčeno, že zjištěná data nebyla v práci srovnána z historickými podklady, celostátní sčítání dopravy atd. chybělo tedy srovnání. Byl projeven zájem o informaci o dělbě přepravní práce mezi autobusy a vlaky. Toto ale diplomová práce neřešila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO