Ocelová konstrukce plaveckého bazénu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá návrhem a posouzením ocelové konstrukce pro objekt plaveckého bazénu v Dobrušce. Řešená konstrukce je vybrána na základě 2 předběžných variant. Jedná se o konstrukci s obdélníkovým půdorysem o rozměrech 34,10x40,99 m a výšce v hřebeni 13,83 m. Konstrukční systém se skládá z příčných vazeb tvořených dvojkloubovými příhradovými oblouky, které jsou propojeny plnostěnnými vaznicemi a paždíky. Prostorovou tuhost konstrukce zajišťuje kombinace podélných a příčných ztužidel. Opláštění je tvořeno střešním systémem Kalzip a skleněnou fasádou.
The thesis deals with the design and structural assessment of the swimming pool object in Dobruška. The solved structure has been chosen of the 2 preliminary variants. The dimensions of the rectangular floor plan are 34,10x40,99 m and the height of the ridge is 13,83 m. The structural system consist of two-hinged arched trusses which are connected with solid-web purlins and girts. The spatial rigidity is provided by combination of longitudinal and sway bracings. The cladding comprises of Kalzip roof system and a glass facade.
Description
Citation
SOSNA, M. Ocelová konstrukce plaveckého bazénu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Rudolf Ároch, PhD. - předseda, Ing. Milan Šmak, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - tajemník, Ing. Vladimír Lederer - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jiří Kytýr, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student přednesl formou powerpointové prezentace obsah své diplomové práce. Výborně reagoval na dotazy a připomínky oponenta. Taktéž na všechny otázky předsedy komise a ostatních členů komise odpovídal výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO