Zdravotně technické instalace a plynovod v penzionu pro seniory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh zdravotně technických instalací v penzionu pro seniory v katastrálním území města Hodonín. Objekt se nachází na rovinatém terénu. Penzion pro seniory je navrhnutý jako čtyřpodlažní objekt s částečným podsklepením a 3 nadzemními podlažími. V podzemním podlaží se nachází zázemí zaměstnanců, šatny, technické zázemí, kanceláře, posilovna, sklad nábytku, sklad nářadí a místnost pro údržbáře. V prvním nadzemním podlaží se nachází kuchyň, různé sklady, provozovatelské prostory, lékař, zázemí pro zdravotné sestry, společenské prostory a ve třetí části objektu i pokoje pro seniory. Ve druhém a třetím nadzemním podlaží se nacházejí především pokoje pro seniory, lékař, zázemí pro zdravotné sestry, společenské prostory a jídelny. Teoretická část pojednává o problematice výskytu Legionell. Výpočtová a projektová část řeší rozvody kanalizace, vodovodu a plynu v zadaném objektu.
The master thesis is focused on the design of sanitary technical installations and pipeline in the pension for the elderly, in the cadastral area of Hodonín city. The pension is located in a plane terrain and is designed with four storeys, a partial basement and 3 aboveground floors. There are staff facilities, changing rooms, technical facilities, offices, gym, laundry, furniture storeroom, tool storeroom and maintenance room in underground floor. On the first floor there are kitchen, various storerooms, doctor, nursing facilities,meeting rooms and in the third part of the building are rooms for seniors. From the second to third floor there are rooms for seniors, doctor, nursing facilities, meeting rooms and dining rooms. The theoretical part deals with the issue of the occurrence of Legionell. The calculation and project part solves the sewerage, water supply and gas distribution in the given building.
Description
Citation
BENKOVÁ, E. Zdravotně technické instalace a plynovod v penzionu pro seniory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jana Peráčková, Ph.D. - předseda, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jana Doležalová - tajemník, Ing. Jan Doležal - tajemník, Ing. Martin Mohapl, Ph.D. - člen, Ing. Karolína Vyhlídalová - člen, Ing. Jan Topič, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Žabička - člen, Ing. Ladislav Bárta, CSc. - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-30
Defence
Studentka nejprve představila svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsala Zdravotně technické instalace a plynovod v penzionu pro seniory. V teoretické části studentka popsala vliv teploty na tvorbu bakterií Legionell a jejich odstranění. V praktické části popsala rozvody kanalizace, vodovodu a plynu. Vyjádřila se k připomínkám oponenta a odpovídala na připomínky členů komise. A – Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám předložené diplomové práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO