Vzduchotechnické jednotky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou problematiky nerovnoměrně rozvrstveného průtoku vzduchu ve vzduchotechnických jednotkách a následné optimalizaci s ohledem na rychlostní poměry, energetickou náročnost a legislativní požadavky. Metody řešení dané problematiky jsou teoretické a experimentální, přičemž teoretická část se zabývá distribucí vzduchu pomocí vzduchotechnických ventilátorů se zaměřením na jejich aerodynamiku, tlakové poměry a další požadavky, které jsou nedílnou součástí správně navrženého zařízení. V experimentální části diplomové práce byl aplikován návrh inovativního technického přístupu na konkrétním modelu vzduchotechnické sestavy, který byl realizovaný v laboratořích ústavu TZB.
The diploma thesis deals with the analysis of problems of unevenly stratified air flow in air handling units and subsequent optimization with respect to speed ratios, energy efficiency and legislative requirements. Methods of solving the problem are theoretical and experimental, while the theoretical part deals with air distribution by means of air-conditioning fans with a focus on their aerodynamics, pressure conditions and other requirements, which are an integral part of properly designed equipment. In the experimental part of the thesis was applied a proposal of an innovative technical approach to a specific model of air conditioning assembly, which was implemented in the laboratories of the Institute of Building Services.
Description
Citation
CAKL, D. Vzduchotechnické jednotky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Iveta Skotnicová, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jana Doležalová - tajemník, Ing. Jan Moštěk - tajemník, Ing. Michal Novotný, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Petr Andrys - člen, Ing. Ondřej Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-29
Defence
Student nejprve představil svou diplomovou práci formou prezentace v Power pointu, kde popsal práci na téma: Vzduchotechnické jednotky. V teoretické části se student zabýval naměřenými hodnotami hydraulických poměrů ve vzduchotechnických jednotkách. V praktické části se student zabýval měřením hydraulických poměrů ve vzduchotechnické jednotce. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. B – Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO