Bytový dům Anglický dvůr - stavebně technologický projekt

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je stavebně technologický projekt pro realizaci bytového domu An-glický dvůr v Praze. Tato práce se zabývá řešením mimostaveništní dopravy, zásobováním stavby materiálem, návrhem hlavních stavebních strojů a mechanismů, zajištěním bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, ekologií a ochranou životního prostředí. Práce se dále zabývá opti-málním sestavením zařízení staveniště, čerpáním zdrojů při výstavbě a řeší časovou nároč-nost hrubé stavby. Součástí diplomové práce je také řešení problematiky týkající se stavebních postupů, návrhu smlouvy o dílo a sestavení technologického předpisu.
The aim of this thesis is a construction technology project for the Apartment house Anglický dvůr in Prague. This work deals with off-site transport solutions, supply of construction materi-als, design of main construction machines and mechanisms, ensuring occupational health and safety, ecology and environmental protection. The work also deals with the optimal assembly of construction site equipment, drawing resources during construction and solves the time de-mands of the shell construction. Part of the diploma thesis is also the solution of problems re-lated to building procedures, draft contract for work and compilation of technological regulation.
Description
Citation
BARTOŇ, M. Bytový dům Anglický dvůr - stavebně technologický projekt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
doc. Ing. Pavel Svoboda, CSc. - předseda, doc. Ing. Karel Dočkal, CSc. - místopředseda, Ing. Martin Hejl - tajemník, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Václav Pospíchal, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen, Ing. Jitka Vlčková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením diplomové práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. Nejdříve seznámil komisi s polohou řešené stavby a zmínil základní informace o řešeném objektu. Poté představil základní konstrukční a dispoziční řešení stavby. Následně popsal cíle své diplomové práce související se zadáním DP. Seznámil komisi také se situací stavby s širšími dopravním vztahy včetně hlavních dopravních tras a detailně popsal koncept zařízení staveniště pro hrubou spodní stavbu, hrubou vrchní stavbu a pro dokončovací práce. V další části prezentace se student věnoval propočtu nákladů stavby dle THU, časovému a finančním plánu objektovému a popisu návrhu strojní sestavy a hlavních zvedacích mechanismů. Dále detailně popsal technologický předpis pro monolitický železobetonový strop a položkový rozpočet pro hrubou stavbu objektu. Na závěr prezentace student zmínil časový harmonogram pro hrubou stavbu, plán BOZP a část diplomové práce, která se věnovala ekologii a plánu ochrany životního prostředí. Student odpověděl na dotazy oponenta. Doc. Ing. Svoboda, CSc. – Je důležitá poloha autočerpadla při betonáži? Jaká by byla reálná situace na stavbě? Student odpověděl výborně Doc. Ing. Dočkal, CSc. – Je dostatečné zpracování TP? Jak při dovozu mixu betonu ověřím jeho použitelnost? Co je uvedeno na dodacím listu čerstvého betonu? Student odpověděl dobře
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO