E-learningové výukové moduly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na popis e-learningu – elektronickou formu výuky, jako způsob moderního vzdělávání. V teoretické části jsou popsány různé formy, možnosti a základní struktury elektronických vzdělávacích systémů. Detailně rozebírá klady a zápory e-learningu, jak z pohledu technického tak z pohledu sociálního. V druhé části této práce je čtenář seznámen s e-learningovým systémem AI Tools používaném na UAMT FEKT VUT v Brně k podpoře výuky základů umělé inteligence. Dále se práce zabývá vytvořením třech zásuvných modulů do tohoto výukového programu. Tyto moduly jsou naprogramovány v jazyce C# a zabývají se problematikou informovaného a neinformovaného prohledávání stavového prostoru dále dopředným a zpětným řetězením používaném v expertních systémech. V závěru práce jsou zhodnoceny teoretické i praktické výsledky práce.
This master’s thesis is focused on description of e-learning by electronic form of teaching as a way of modern education. In theoretical part various forms, possibilities and basic structures of electronic education systems are described. It presents thorough analyses of positives and negatives of e-learning, both, from a technical perspective as well as from social point of view. In the second part of this thesis, the reader becomes familiar with e-learning system AI Tools used by UAMT FEEC VUT in Brno to support the teaching of basics of artificial intelligence. Furthermore, the work deals with the creation of three plug-in modules for this computer programme. These modules are programmed in C# and pursue matters of informed and uninformed state space search, and issues of forward and backward chaining used in expert systems. In conclusion, the results of theoretical and practical work are evaluated
Description
Citation
KOSÍK, T. E-learningové výukové moduly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Dr. Ing. Miroslav Pokorný (předseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Ondřej Hynčica (člen) prof. Ing. Pavel Jura, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Student obhájil diplomovou práci a úspešne zodpovedel položené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO