Administrativní a výrobní budova firmy GRADIOR TECH v Brně, stavebně technologický projekt

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je zpracování vybraných částí stavebně technologického projektu pro novostavbu Administrativní a výrobní budovy firmy GRADIOR TECH a.s. Stavba se nachází v průmyslovém areálu Královopolská v městské části Brno – Královo pole. Stavba je celkem rozdělena na 6 stavebních objektů. Orientační časový a finanční plán se zaměřuje na stavbu jako celek. Dále se diplomová práce v dílčích bodech stavebně technologického projektu detailněji zaměřuje na stavební objekt administrativní budovy, který je založen na vrtaných pilotách. Na těchto pilotách jsou vynešeny kalichové patky pro osazení sloupů, na nichž jsou osazeny průvlaky společně s rámy a stropními panely. Objekt je různorodý a obsahuje jak prefabrikovaná, tak i monolitické konstrukce.
The aim of this diploma thesis is the processing of selected parts of the construction technology project for the New office and manufacturing building of GRADIOR TECH a.s. The building is located in the Královopolská industrial park in Brno - Královo pole. The construction is divided into 6 buildings. The indicative time and financial plan focuses on the building as a whole. Furthermore, the diploma thesis focuses in detail on the construction technology project project in detail on the building of the office building, which is based on drilled piles. On these piles, the cup feet for pillar fitting are placed on which the beams are fitted together with frames and ceiling panels. The building is diverse and contains both prefabricated and monolithic structures.
Description
Citation
KOLOUCH, D. Administrativní a výrobní budova firmy GRADIOR TECH v Brně, stavebně technologický projekt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
doc. Ing. Pavel Svoboda, CSc. - předseda, doc. Ing. Karel Dočkal, CSc. - místopředseda, Ing. Martin Hejl - tajemník, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Václav Pospíchal, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen, Ing. Jitka Vlčková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením diplomové práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. V první části prezentace student seznámil komisi s hlavním cílem své diplomové práce. Poté popsal řešenou stavbu včetně jejího konstrukčního řešení a způsobu založení. Následně se student věnoval srovnání cen a času pro realizaci monolitických a prefabrikovaných konstrukcí. Detailně se zaměřil na realizaci podkladního betonu, montáž bednění, armování, betonáž a demontáž bednění. V další části prezentace student popsal konstrukční řešení hrubé vrchní stavby řešeného objektu. Věnoval se také popisu zájmového území pro plánovanou výstavbu a situaci stavby. Následně student nastínil komisi koncepci staveništního provozu, kterou znázornil přímo na výkrese zařízení staveniště. Na závěr prezentace popsal student navrženou strojní sestavu, časový plán a položkový rozpočet. Student odpověděl na dotazy oponenta. Ing. Vlčková, Ph.D. - Jak zajistíte přístup pracovníků při odebírání stropních panelů Spiroll? Jak byla zjištěna maximální výška skladování prvků, která je uvedena v práci? Student odpověděl dobře Doc. Ing. Dočkal, CSc. – Jaký je rozdíl mezi železobetonem a předpjatým betonem? Jaké znáte druhy a technologie pro předpjatý beton? Student odpověděl dobře
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO