Diagnostika vybrané mostní konstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce se zabývá stavebně technickým průzkumem mostu ev. č. 43-011 za obcí Česká u Brna. Součástí práce je literární rešerše pojednávající o systému hospodaření a kontroly mostů na pozemních komunikacích, o prefabrikovaných konstrukcích z nosníků typu DS-C a o metodách diagnostického průzkumu. Praktická část obsahuje provedení stavebního průzkumu a mostní prohlídky in situ, laboratorní vyhodnocení a porovnání výsledků, přepočet zatížitelnosti a návrh případných stavebně technických opatření.
This thesis deals with building survey of bridge register number 43-011 located near Česká. The part of thesis is literary reaserch dealing with system of management and cotrol of road bridges, precast bridge contructions made with DS-C type girgers and about general diagnostical methods. The practical section contains of in situ diagnostical survey and bridge inspection, laboratory evaluation and comparision, load bearing capacity calculation and suggestion of potencional technical precautions.
Description
Citation
JEDLIČKA, L. Diagnostika vybrané mostní konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Kolář, CSc. - předseda, doc. Ing. Pavel Schmid, Ph.D. - místopředseda, Ing. Iva Rozsypalová - tajemník, Ing. Jaromír Láník, Ph.D. - člen, Ing. Dalibor Kocáb, Ph.D. - člen, Ing. Igor Suza - člen, Ing. Tereza Komárková, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Strnad, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student komisi seznámil se svojí diplomovou prací na téma Diagnostika vybrané mostní konstrukce. Charakterizoval prefabrikovaný mostní nosník DS-C a typové mosty tvořené z těchto nosníků. Popsal diagnostiku mostu ev.č. 43-011 za obcí Česká u Brna, použité metody (diagnostické práce in-situ, laboratorní zkoušky) a jejich výsledky. Pohovořil o provedeném přepočtu zatížitelnosti. Navrhl opatření pro zlepšení stavu konstrukce. Diplomant reagoval na připomínky a dotazy Ing. Jaromíra Láníka, Ph.D.: Jaký vliv má hodnota pH betonu na betonářskou výztuž? Je technicky možné nedestruktivně ověřit hodnotu krytí betonářské výztuže? Pokud jsou v kabelových kanálcích zkorodované předpínací dráty, jaké faktory mohou tuto korozi způsobit? Ing. Jiří Strnad, Ph.D.: Pokud se do předpínacího kanálku dostane voda a nemůže odtéct, jaký to bude mít vliv? Může způsobit problémy? Jaký je rozdíl v působení stojaté a migrující vody? doc. Karel Kolář, CSc: Jaký typ cementu byl v konstrukci použit? doc. Ing. Pavel Schmid, Ph.D.: Co znamená typ poškození A při zkoušce soudržnosti? Jaký je rozdíl mezi adhezní a kohezní poruchou? Je bezpečné používat aritmetické průměry v případě hodnocení soudržnosti? Jak se během diagnostického průzkumu zajistí, aby nedošlo k poškození výztuže? Existuje metoda pro stanovení předpětí, případně ji popište? Ing. Igor Suza: Hovořil jste o zkoušce přídržnosti, jak je tento pojem definován podle norem? Co je vidiový vrták, z jakého materiálu je vyroben? Student odpovídal velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO