Multifunční budova na ul. Obchodná v Bratislavě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je návrh a projektová dokumentace pětipodlažní multifunkční budovy se 2 suterénními podlažími pro parkování pro 52 aut. První 2 patra jsou veřejná - k pronájmu je 23 samostatných prostor. Horní 3 podlaží obsahují 18 bytů a mají samostatné vchody se dvěma schodišti a 2 výtahy. Budova má dvě úrovně střechy a obě jsou pochozí s malým parkem a vegetací. Budova se nachází v hlavním městě Slovenska, Bratislavě, na Obchodní ulici. Záměrem je nahradit dvě staré budovy ve velmi špatném stavu. Z architektonického hlediska má tato budova zapadat do historického vzhledu ulice úpravou tvaru oken a materiálů a zároveň působit mírně moderně. Z konstrukčního hlediska má budova rámové nosné konstrukce z betonových nosníků sloupů a obousměrně vyztužených betonových desek vyplněných dřevěnými konstrukcemi a lehké sádrokartonové příčky.
The subject of this diploma thesis is a design and project documentation of a five-floor multifunctional building with 2 basement floors for parking for 52 cars. The first 2 floors are public – with 23 separate areas for rent. The top 3 floors are containing 18 apartments and have separate entrances with two stairways and 2 elevators. It has two levels of a roof and both of them are walkable with a small park and vegetation on them. The building is located in the capital of Slovakia, Bratislava, on Obchodná street. The intention is to replace two old buildings in a very bad state. From the architectural point of view, the building is intended to fit into the historical appearance of the street by adjusting the shape of the windows and materials while making it look slightly modern. From a structural point of view the building has frame load-bearing structures made of concrete columns beams and one-way or two-way reinforced concrete slabs filled with timber structures, and light drywall partitions.
Description
Citation
BANIČ, R. Multifunční budova na ul. Obchodná v Bratislavě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Prof. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Miloslav Novotný - tajemník, Ing. Martin Dvořák - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. František Girgle, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student představil svoji DP na téma Multifunkční budova na ul. Obchodná v Bratislavě a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO