Polyfunkční objekt

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro novostavbu polyfunkčního domu v Moravských Budějovicích, v katastrálním území Moravské Budějovice. Polyfunkční dům je částečně podsklepený s jedním podzemním podlažím a třemi nadzemními podlažími. V podzemním podlaží je navrženo technické zázemí polyfunkčního domu a skladovací prostory pro bytovou část objektu. V prvním nadzemním podlaží a částečně v druhém nadzemním podlaží se nachází komerční prostory, kadeřnictví, květinářství, knihkupectví a kavárna. V druhém a třetím nadzemním podlaží jsou pak navrženy bytové jednotky, celkem se jedná o tři byty. Objekt je navržen z keramických tvárnic tloušťky 300 mm a je zateplený kontaktním zateplovacím systémem. Stropní konstrukce jsou z železobetonových monolitických desek tloušťky 250 mm. Dokumentace dále řeší přípojky pitné vody, elektrické energie, plynu, splaškové a dešťové kanalizace a zpevněné plochy pro pěší a pro motorová vozidla. Diplomová práce je zpracovaná ve formě dokumentace pro provádění stavby.
The aim of the diploma thesis is to elaborate project documentation of a new-build mixed-use building in Moravske Budejovice, in the cadastral area of Moravske Budejovice. The mixed-use building comprises a partial cellar and three floors above the ground. In the cellar, technical facilities and storage space for the residental part of the building can be found. The ground floor and the part of the first floor are designed for commercial premises, a hairdresser's, a florist's, a bookshop and a café. Residental unit consisting of three flats is located on the first and second floor. the building is made from 300 mm thick ceramic construction blocks with the external thermal insulation system. Ceiling construction is made of 250 mm thick concrete monolithic panels. Furthermore, the documentation deals with potable water, electric power and gas couplers, sewerage system, rainwater sewer and paved surface for pedestrians and motor vehicles. The thesis is elaborated as documentation for the building execution.
Description
Citation
DVOŘÁK, P. Polyfunkční objekt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ján Rybárik, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. Dagmar Donaťáková - člen, Ing. Rostislav Jeneš - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Student si připravil prezentaci diplomové práce v programu Adobe Reader. Prezentace obsahovala popis zájmového území, územní plán a popis předmětné parcely, popis objektu a situace, dispoziční řešení 1.S, 1.NP, 2.NP, 3.NP, konstrukční systém s popisem materiálů, architektonické řešení a vizualizace exteriéru. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: 1) Odkud je přiváděn vzduch do prostorů suterénu a jak jsou přiváděcí otvory dimenzovány? 2) Nenarušuje provedení schodišťového ramene celkovou šířku schodiště? Vyhoví normám? 3) Byla splněna minimální šířka kosého schodišťového stupně? 4) Na jaký požadavek byly navrženy stěny ve 2.NP z hlediska akustiky? Vyhovuje normám? 5) Jakým nosným systémem disponuje objekt? Jak budou uloženy podélné průvlaky na stěnách? Jak konzola vynese zatížení? Hodnocení:A Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO