Komunitní centrum pro seniory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem mé diplomové práce je návrh novostavby komunitního centra pro seniory nedaleko Brna v obci Pravlov. Objekt je projektovaný pro 12 osob v 11 samostatných bytových jednotkách. Objekt je rozdělen na tři nadzemní podlaží. V přízemí objektu se nacházejí prostory občanské vybavenosti (ordinace lékaře, kadeřnictví) a technické zázemí (technická místnost, úklidová místnost, zázemí pro zaměstnance). Ve druhém a třetím podlaží se nacházejí samostatné bytové jednotky velikosti 1+1 a 1+ kk. Svislé stěny jsou tvořeny pórobetonovými tvárnicemi, vodorovné konstrukce tvoří železobetonové monolitické stropní konstrukce. Vertikální spojnice mezi jednotlivými patry je vytvořena prefabrikovaným schodištěm. Komunitní centrum pro seniory je zastřešeno vegetační střechou a část objektu střechou plochou. Na jižní straně objektu je umístěný balkón.
The subject of my diploma thesis is a proposal of a new community center for seniors near Brno in the village Pravlov. The building is designed for 12 people in 11 separate housing units. The building is divided into three floors. On the ground floor there are civic amenities (doctor's office, hairdresser) and technical facilities (utility room, cleaning room, facilities for employees). On the second and third floors there are separate apartments 1 + 1 and 1 + kk. Vertical walls are made of aerated concrete blocks, horizontal structures are made of reinforced concrete monolithic ceiling structures. The vertical connection between the individual floors is created by a prefabricated staircase. The community center for seniors is covered by a vegetation roof and part of the building is covered by a flat roof. On the south side of the building is located balcony.
Description
Citation
FIŠAROVÁ, J. Komunitní centrum pro seniory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ján Rybárik, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Ondřej Pilný - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Stanislav Buchta, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen, Ing. Ing. Petr Kacálek, Ph.D. - člen, Ing. Dagmar Donaťáková - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student si připravil prezentaci diplomové práce v programu POWERPOINT. Prezentace obsahovala popis a lokalizaci objektu, dispoziční řešení s popisem 1.NP, 2.NP, 3.NP, konstrukční řešení s popisem materiálů, řešení výplní okenních a dveřních otvorů, využití dešťové vody, využití a přečištění odpadních vod objektu, cenový návrh hygienických zařízení, energetické řešení objektu a vizualizace exteriéru. Student si připravil odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: 1) Kam je odvedený přepad? 2) V jaké fázi řekne investor, jak bude vypadat finální podoba bytových jednotek? 3) Jaké vlastnosti má z hlediska tepelné techniky trojsklo? Jak byla řešena propustnost? Hodnocení: C Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO