Identifikace a hodnocení chyb na výrobní lince a jejich prevence

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Výrobní podniky jsou vystaveny silnému tlaku na snižování výrobních nákladů. Jsou proto nuceny optimalizovat výrobní procesy a zvyšovat jejich produktivitu. Efektivním způsobem zvyšování produktivity je optimalizace výroby zvyšováním využití zařízení, materiálu, času zaměstnanců a dalších zdrojů hledáním příčin vzniku ztrát ve výrobě, tedy odstraňováním příčin vzniku chyb.
The manufacturing companies are faced to the strong pressure to decrease the production costs. They are therefore forced to optimize the manufacturing processes and to increase their efficiency. The ideal way to increase the productivity is to optimize the manufacture by increasing the efficacy of the equipment, material, working hours and other sources of finding out causes of wasting in production, it means to abolish the causes of making mistakes.
Description
Citation
LANGER, D. Identifikace a hodnocení chyb na výrobní lince a jejich prevence [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) prof. Ing. Ĺubomír Šooš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (člen) doc. Ing. Augustin Görög, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-23
Defence
Diplomat seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Otázka 1: Proč jsou u jednotlivých komponent tak vysoké ceny? Otázka 2: Vysvětlete princip dávkování lepidla. Otázka 3: Můžete nám říct více o analýze FMEA? Otázka 4: Vyplatí se zavádět tyto opatření? Otázka 5: Jaké jsou výrobní náklady nástupní rampy?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO