Hotel Šafrán

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V předkládané projektové dokumentaci je zpracován návrh wellness hotelu s restauračním zařízením. Novostavba hotelu je situována ve Zlínském kraji, v obci Rusava. Zastavěná plocha hotelu je 704,85 m2. Hotel je navržen pro krátkodobé ubytování osob. Hotel je navržen pro 26 ubytovaných osob. V hotelu je dále navržen wellness, restaurace, přednáškový sál a herna pro ubytované osoby. Hotel má tři nadzemní podlaží a je celý podsklepený. Stavba se nachází na svažitém pozemku. Novostavba je založena na základových pasech z prostého betonu. Svislé konstrukce nad terénem jsou navrženy ze systému Porotherm. Suterénní zdivo je navrženo ze ztraceného bednění. Stropy tvoří prefabrikované panely Spiroll. Střecha nad částí suterénu je navržena jako plochá jednoplášťová - provozní. Střecha nad 3.NP je řešena jako nepochůzná plochá jednoplášťová střecha. Diplomová práce obsahuje studii hotelu, situační výkresy, architektonicko – stavební řešení, požárně bezpečnostní řešení stavby, stavební fyziku. Součástí diplomové práce jsou také vizualizace objektu.
In the submitted project documentation is elaborated a design of a wellness hotel with a restaurant. The wellness hotel is situated in Rusava in the Zlin region. The built-up area of the hotel is 704.85 square meters. The new hotel is designed for short-term stays. There is a wellness (spa) area, restaurant, conference hall and a playroom in the hotel. There are three floors and the cellarage under the whole hotel. The building is located on a sloping land. The building is based on plain concrete strips. Vertical above-ground constructions are designed from the Porotherm system. The basement masonry is made of permanent shuttering kits/systems. Hotel’s ceilings are made of prefabricated Spiroll panels. The roof above the first floor is a single-layer paved flat roof. The roof above the third floor is designed as an impassable single-layer flat roof. This diploma thesis includes a study of the wellness hotel, layout drawings, architectural building scheme, fire safety scheme and building physics. Building visualizations are also part of this diploma thesis.
Description
Citation
GRMAN, M. Hotel Šafrán [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Prof. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Miloslav Novotný - tajemník, Ing. Martin Dvořák - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. František Girgle, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student představil svoji DP na téma Hotel Šafrán a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO