Administrativní budova

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce zpracovává projektovou dokumentaci pro provedení stavby administrativní budovy v obci Krnov, která se nachází v Moravskoslezském kraji. Objekt administrativní budovy má čtyři užitná nadzemní podlaží a jedno podzemní, sloužící jako podzemní garáže. V objektu se nachází kavárna, papírnictví, showroomy a kancelářské prostory s hygienickým zázemím. Konstrukční systém je řešen jako monolitický železobetonový skelet. Svislé výplňové konstrukce jsou vyhotoveny zděnou technologií z keramických tvárnic Porotherm. Stropní konstrukce jsou tvořeny filigránovými deskami se skrytými ocelovými průvlaky, které jsou zalité betonovou vrstvou. Suterén a základová konstrukce domu je řešena jako bílá vana. Objekt je zastřešen plochou vegetační střechou. Při návrhu byl kladen důraz na zvýšený komfort při užívání a celkový moderní koncept objektu. Celkově je budova navržena na požadované hodnoty pro budovou s téměř nulovou spotřebou energie.
This master thesis elaborates the project documentation for the construction of an office building in Krnov city, located in the Moravian-Silesian region. The office building has four utility above-ground floors and one underground floors serving as underground garages. There is a cafe, stationery, showrooms and office space with sanitary facilities. The construction system is designed as a monolithic reinforced concrete skeleton. Vertical infill constructions are made of brick technology from Porotherm ceramic blocks. The ceiling structures are made of filigree panels with hidden steel girders, which are embedded with concrete layer. The basement and the basic structure of the house is designed as a white tub. The building is covered with vegetation roof. The design emphasized increased comfort in use and the overall modern concept of an office building. Overall, the building is designed to the required values for a near zero energy building.
Description
Citation
JANKOVÁ, D. Administrativní budova [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Miloslav Bagoňa, Ph.D - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - člen, Ing. Michal Štrba, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Studentka uvedla svou práci formou prezentace, a to následovně: - Situace stavby - Lokalita a umístění - Architektonické a konstrukční řešení stavby - Půdorysy dotčeného objektu formou studie - Představení dispozice objektu - Zjednodušené řezy - Pohledy dotčeného objektu - 3D vizualizaci stavby Následně studentka zodpověděla a objasnila dotazy a připomínky oponenta práce: - Proč jsou samostatné vstupy pro zákazníky. - Vysvětlete provoz velkých showroomů a je využití ekonomicky výhodné? - Zdůvodněte narušení prostoru kavárny instalačními šachtami. - Kde bude umístěn kolektor pro tepelné čerpadlo? - Kolize vjezdu s vedením nízkého napětí. - Kombinace základové desky a vystupujících patek. - Kombinace monolitických sloupů a prefabrikované stropní konstrukce. - Světlá výška suterénu a spádování podlahy v garáži? - Zdůvodněte nenavržení požárních hlásičů. - Provádění a užívání zelené střechy. - Požadavky na budovy s téměř nulovou spotřebou energie. - Přívodní a odvodní potrubí vzduchotechniky. Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO