Mateřská škola

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce obsahuje návrh a stavební řešení nové mateřské školy v obci Postřelmov ve stupni projektové dokumentace pro provádění stavby. Mateřská škola je obdélníkového tvaru a má dvě nadzemní a jedno suterénní podlaží. Hlavní vstup do budovy je řešen bezbariérově a je orientován na jih. V suterénu je navrženo 26 parkovacích stání pro zaměstnance MŠ a ZŠ Postřelmov a technické zázemí. První nadzemní podlaží zaujímají dvě třídy mateřské školy, ve druhém podlaží se nachází třetí třída a velký společenský sál, který bude využíván pro konání kulturních akcí v mateřské škole. Základová konstrukce je tvořena betonovými pasy a v místech garážového stání jsou navrženy základové patky. Svislé konstrukce v suterénu jsou navrženy z betonových tvarovek, svislé nosné konstrukce v nadzemních podlažích jsou řešeny ve zdícím systému Porotherm, ostatní nenosné konstrukce jsou řešeny v systému Ytong. Vodorovné konstrukce jsou vzhledem k velkým rozponům navrženy z předpjatých stropních panelů Spiroll. Zastřešení objektu je tvořeno plochou zelenou extenzivní střechou. Součástí projektové dokumentace je i stavebně - fyzikální posouzení a požárně - bezpečnostní řešení objektu.
The diploma thesis contains a proposal and construction solution of a new nursery school in the village of Postřelmov in the stage of project documentation for construction. The kindergarten has a rectangular shape and has two above-ground floors and one basement floor. The main entrance to the building is wheelchair accessible and is oriented to the south. In the basement there are 26 parking places for employees of kindergarten and elementary school in Postřelmov and also a technical background. The first floor consists of two classes of kindergarten, on the second floor there is the third class and a large hall, which will be used mainly for cultural events in the kindergarten. The foundation structure is made up of concrete strips and the foundation foots are designed in places of garage parking. The vertical structures in the basement are designed from concrete fittings, the vertical load-bearing structures in the above-ground floors are designed in the Porotherm masonry system, the other non-load-bearing structures are designed in the Ytong system. Due to the large spans, the horizontal structures are designed from prestressed Spiroll ceiling panels. The roofing of the building consists of a flat green extensive roof. The project documentation also includes construction - physical assessment and fire - safety solution of the building.
Description
Citation
KAŠKA, J. Mateřská škola [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ivan Moudrý, CSc. - místopředseda, Ing. Bc. Aneta Aya Hnízdilová - tajemník, Ing. arch. Aneta Krejsová - tajemník, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Jan Perla - člen, Ing. Věra Maceková, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student představil prezentaci projektu mateřské školy, která obsahovala: Lokalizace objektu - sousedí se stávající ZŠ a sportovní halou Situace Popis objektu- obdélníkový tvar, 3 podlaží, přípojky, zpevněné plochy, suterén, keramické tvárnice Porotherm, pórobeton, předpjaté panely, plochá extenzivní střecha Dispozice 1PP - parkování, prádelna, hygiena, úklid, komunikace, strojovna 1NP - 2 třídy MŠ, denní místnost, ložnice, izolace, sklad hraček a lehátek, přípravna jídla, kanceláře, hygiena 2NP - společenský sál, místnost pro občerstvení, hyg. zázemí Konstrukční řešení - Porotherm, základové pasy z prostého betonu Vizualizace Připomínky a otázky oponenta: Sklopené řezy Co je "podkladní železobeton"? Nejsou vyznačeny řezy Proč jsou základové pasy navrženy tak hluboko? Kotelna - kde je komín? Konstrukce výtahu Hodnocení: D - Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO