Mateřská škola

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem novostavby mateřské školy v obci Velíková. Mateřská škola je situována na pozemcích p.č. 528/1 a p.č. 63 v jejich severní části. Jedná se o dvoupatrový objekt s částečným podsklepením. V objektu jsou navrženy celkem tři třídy pro celkový počet 54 žáků. Ze západní strany je navrženo parkoviště o celkovém počtu 18 parkovacích míst. Z dispozičního hlediska se v prvním nadzemním podlaží nacházejí dvě třídy a technické zázemí zaměstnanců. Jednotlivé provozy mají vždy oddělený vstup tak, aby se nijak neomezovaly. Ve druhém nadzemním podlaží se nachází jedna třída a zázemí pro zaměstnance. V podzemním podlaží se nacházejí sklady a technické zázemí školky. Nosný systém je zděný z vápenopískových cihel. Stropní konstrukce jsou železobetonové panely Spiroll. Diplomová práce je zpracována ve stupni projektové dokumentace DPS.
This diploma thesis is exploring the plan for the construction of kindergarten in the city of Velíková. The kindergarten is located in the north part of the properties with numbers 528/1 and 63. It is a two-floor building with partial basement. The building is designed for three classes with the total number of pupils being 54. In the western part of the property a car park is designed with 18 parking spaces in total. From the layout perspective, on the first floor, there are two classes and a utility rooms for the employees. All rooms have a separate entrance, so that there is no obstruction or interference. On the second floor, there is one class and a school staffroom situated. There are storage and a technical facility located in the cellar. The building’s supporting system is made from sand-lime bricks. Reinforced concrete panels Spiroll create the roof construction. The diploma thesis contains project documentation for construction work.
Description
Citation
KONEČNÝ, J. Mateřská škola [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Jiří Pazderka, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Roman Příborský - tajemník, Ing. Jana Bartlová - tajemník, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student prezentoval projekt mateřské školy v obci Velíková. Prezentoval architektonické, konstrukční a materiálové řešení objektu. Student reagoval na všechny otázky oponenta. 1)zakreslení schodiště 2) min.počet stupňů ve schodišti pro zábradlí? St:3 3) Dosah požárně nebezpečného prostoru do schodiště v jiném patře 4) Zdivo atiky a jeho stabilita v místě TI St: pěnosklo 5) závěs podhledu do Spirollů St: přes hmoždinky 6) Změna typu TI u atiky St: finanční úspora 7) Bezpečnostní klika u únik.cesty v mš. St.popsal navržené řešení 8) popište navržené řešení detailu ukončen podlahy u stěny St.podrobně popsal navržené řešení 9) popište navržený systém drenáže St.popsal použití atypického dren.více perforovaného systému A Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO