Penzion

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je projekt pro provádění stavby Penzionu s restaurací a wellness, umístěném na jižní Moravě v obci Zaječí. Objekt je řešen jako dvojpodlažní podsklepený s částečným zapuštěním 1. podzemního podlaží do terénu. Penzion bude sloužit pro dočasné ubytování 24 osob. V prvním podlaží se nachází vstupní hala s recepcí, zázemí pro zaměstnance a ubytovací pokoje. Ve druhém podlaží jsou umístěny ostatní pokoje. V suterénu je restaurace a wellnes, dále technické zázemí objektu. Objekt je založen na základových pasech. Konstrukčně se jedná o zděnou stavbu z keramických tvárnic. Jedná se o podélný stěnový systém příčně ztužený stěnami. Obvodové stěny budou zatepleny kontaktním zateplovacím systémem ETICS. Stropy budou vytvořeny z předpjatých stropních panelů. Zastřešení je řešeno pomocí krovu sedlového typu.
The subject of the thesis is a project for the implementation of the construction of the Pension with restaurant and wellness, located in South Moravia in the village Zaječí. The building is designed as a two-storey basement with partial embedding of the first underground floor into the ground. The guesthouse will be used for temporary accommodation of 24 persons. On the first floor there is an entrance hall with reception, facilities for staff and accommodation rooms. The other rooms are located on the second floor. In the basement is a restaurant and wellness, as well as technical facilities. The building is based on the foundation passports. Constructionally o brick building from ceramic blocks. It is a longitudinal wall system transverse stiffened by walls. External walls will be insulated by contact insulation system ETICS. Ceilings will be created from prestressed ceiling panels. The roofing is designed using a saddle roof truss.
Description
Citation
PÁLKA, T. Penzion [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Šárka Šilarová, CSc. - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. Tomáš Žajdlík - tajemník, Ing. Andrea Bílková - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. arch. Luboš Eliáš - člen, Ing. Lucie Horká - člen, Ing. Ivana Švaříčková, Ph.D. - člen, Ing. Danuše Čuprová, CSc. - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Student představil diplomovou práci. - situace a lokalita - dispoziční řešení - konstrukční řešení a materiálové řešení - vzhled objektu Otázky oponenta: - řešení založení objektu a zajištění stavební jámy - řešení obvodové stěny 1.PP a 1.NP - nosná konstrukce krovu E Na připomínky oponenta reagoval student nepřesvědčivě, svoje řešení obhajoval nejistě a nebyl schopen je přijatelně zdůvodnit. Rovněž otázky položené členy komise nezodpověděl zcela dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO