Novostavba penzionu ve Velkých Karlovicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je návrh novostavby dvoupodlažního penzionu s podkrovím v obci Velké Karlovice. Objekt má osm ubytovacích jednotek a je navržen pro přechodné ubytování pro maximálně 20 osob. Penzion je umístěn na rozsáhlém a téměř rovinném pozemku na parcele č. 3640/1. Penzion je samostatně stojící. Hlavní vstup a příjezd je orientován v severní části objektu. Dům má půdorysné rozměry 9,5×15 m a 10×15m. Svislé nosné konstrukce jsou navrženy z keramických tvárnic systému Porotherm. Strop nad 1. NP je navržen ze systému Spiroll. Schodiště je řešeno jako prefabrikovaná železobetonová konstrukce. Objekt je zastřešen sedlovou střechou tvořenou vaznicovou soustavou.
The subject of this thesis is a design of new building boarding house with attic flat in Velké Karlovice. House has eight flats and house is designed for temporary accommodation, the capacity is maximum 20 guests. The object is situated on a large and almost a flat land at parcel no. 3640/1. Pension is detached building. The main entrance and arrival is oriented in the northern part of the building. Plan dimensions of the house are 9,5×15 m and 10×15 m. Vertical constructions are made of ceramic bricks of Porotherm, ceiling construction is designed using technology of Spiroll. Stairs construction is a precast element. The building is roofed by saddle roof with purlins.
Description
Citation
SEDLÁČEK, R. Novostavba penzionu ve Velkých Karlovicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petra Vorlíčková - tajemník, Ing. David Průša - tajemník, Ing. Lukáš Pobořil - člen, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen, Ing. Milan Šmak, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-01-27
Defence
Otázky: Jak budete ukládat beton k I nosníku? Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO