Novostavba hotelu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce bylo navrhnout a vypracovat dokumentaci pro provedení stavby hotelu s wellness. Řešená stavba je umístěna v obci Lipno nad Vltavou. Tato oblast je známá díky lyžařskému středisku a přehradě Lipno, na kterou je z hotelu výhled. Hotel se skládá ze tří provozních částí – wellness, restauračního zařízení a prostor pro dočasné ubytování a rekreaci. Objekt je navržen ve tvaru dvou obdélníkových půdorysů. Část wellness je jednopodlažní s plochou vegetační střechou. Část hotelu s restaurací je třípodlažní se šikmou střechou s plechovou krytinou. Hlavní vstup je orientován ze severní strany. Před objektem na severní straně je zřízen prostor pro parkování vozidel. Konstrukční systém wellness je kombinovaný z železobetonového skeletu s průvlaky a stěnový z keramických tvárnic Porotherm. Konstrukční systém hotelu s restaurací je stěnový z keramických tvárnic Porotherm. Stropní konstrukce jsou navržené jako železobetonové stropní desky. Celý objekt je zateplen, aby splňoval požadavky na energetickou náročnost budov.
The subject of the Diploma thesis was to design and prepare a documentation for the construction of a spa hotel. The building is situated in the village of Lipno nad Vltavou. This area is famous for a ski resort and the Lipno Dam which can be seen from the hotel. The hotel consists of three operating parts - spa, restaurant, accommodation and recreation area. The whole complex is designed as two rectangular plans. The spa part is a one-storey building with a flat green roof. The hotel with restaurant is a three-storey building with a pitched roof and metal roofing. The main entrance is oriented to the north. In front of the building there is a parking space for hotel guests. The spa structural system is a mix of a reinforced concrete frame with beam and a wall system made of clay blocks Porotherm. The hotel and restaurant is a wall structural system made of clay blocks Porotherm. The floor structure is designed as reinforced concrete slabs. The whole building is insulated to meet all the requirements of energy consumption of buildings.
Description
Citation
SMOLÍKOVÁ, Z. Novostavba hotelu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Jiří Pazderka, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Roman Příborský - tajemník, Ing. Jana Bartlová - tajemník, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Studentka prezentovala projekt hotelu u vodná nádrže Lipno. Prezentovala architektonické, provozní, konstrukční a materiálové řešení stavby. Studentka reagovala na všechny otázky oponenta. 1)diskuze nad možným jiným výškovým řešením podhledu 2) popište detail v místě přechodu obou budov St: popsala navržené řešení 3) součinitel při přestupu tepla Rsi v 2D tepelném toku? St:0,3 4)součinitel prostupu tepla u mezikrokevní izolace St: redukcí lambdy 5)zatřízení objektu z požárního hlediska, rozměry evakuačního výtahu St.odpověděla dle staré normy C Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO