Poliklinika Sadová

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce na téma Poliklinika Sadová je zpracována na úrovni dokumentace pro provádění staveb. Objekt obsahuje třináct lékařských zařízení se zázemím, lékárnu, prodejnu zdravé výživy, optiku a občerstvení. Objekt je jednoduchého obdélníkového tvaru, se čtyřmi nadzemními a jedním podzemním podlažím. Nosný systém objektu je tvořen monolitickým železobetonovým skeletem. Výplňové zdivo podzemního podlaží je z tvarovek ztraceného bednění, nadzemní podlaží jsou vyzděna z keramických cihelných bloků. Konstrukce stropů jsou řešeny jako monolitické železobetonové desky. Střešní konstrukce je navržena jako plochá střecha. Celý objekt je zateplen a opláštěn vláknocementovými deskami.
Master´s thesis premises designed Health centre Sadová on the level of documentary for execution of works. The building has thirteen medical equipment with facilities, pharmacy, health food store, optics and refreshment. The building is simply-shaped, with four above-ground floors and basement. The structural systém is cast-in-place concrete frame. The infill wall in basement is walled with permanent formwork blocks and the ground floors are walled with clay blocks. Floor structures are cast-in-place reinforced concrete. Roof structure is designed like flat roof. The building has thermal insulation and cladding with fibre cement board.
Description
Citation
VÁCHOVÁ, M. Poliklinika Sadová [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Jiří Pazderka, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Roman Příborský - tajemník, Ing. Jana Bartlová - tajemník, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2020-01-28
Defence
Studentka prezentovala projekt polikliniky v Brně. Prezentovala architektonické, provozní, konstrukční a materiálové řešení objektu. Studentka reagovala na všechny otázky oponenta. 1)přehřívání bráněno jakým způsobem? St: pouze vzduchotechnikou a vnitřními žaluziemi, ověřeno softwarově, že vyhoví 2) betonování monolitického schodiště, postup, vhodné termíny St:postupně po částech - rameno, podepsta, rameno atd 3) pochůznost částečně zatvrdlého schodiště? St: při zakrytí stupnic shora je to možné 4) popište napojení HI v detailu založení obvodových stěn St.popsala navržené řešení 5) rozdíl mezi EPS a perimetrem St: jeden se leje přímo do fotmy, takže má drážky od forem 6) požárně otevřené plochy v projektu St.uvedla 7) větrání únik.cest St: vyhoví přirozené A Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO