Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato práce je zaměřena na komplexní hodnocení finanční situace vybrané společnosti. Jedná se především o aplikaci nejznámějších metod používaných finanční analýzou. Klíčovou roli zde hrají tzv. elementární metody, především se jedná o ukazatele poměrové, rozdílové a souhrnné. První část práce je věnována teoretickým základům, o něž se hodnocení finanční situace opírá, druhá část je zaměřena na praktické využití teoretických poznatků. V závěru práce poukazuji jak na pozitivní, tak i především na negativní aspekty finančního hospodaření společnosti, jimž by se měla společnost v příštích letech vyvarovat.
The thesis focuses on a complete evaluation of the financial situation of a selected company. It is especially an application of the most popular methods used by financial analysis. The so-called elementary methods which are primarily ratio, differential and total indicators play a key role there. First part of the work is devoted to theoretical foundations, on which the financial situation leans; the second part is focused on a practical use of theoretical knowledge. In the conclusion of this work I am pointing out both positive and especially negative aspects of the financial management of the company, which the company should avoid in next years.
Description
Citation
JURÁŇOVÁ, K. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
Ing. Vítězslav Musil, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Solař, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (člen) PhDr. Emilie Franková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-06
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO