Potenciál vodní energetiky v ČR - návrh malé vodní elektrárny -

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce pojednává o základní problematice návrhu malé vodní elektrárny, hlavně v oblasti návrhu elektrické části, turbo-soustrojí a připojení MVE na síť. V první teoretické části je popsáno rozdělení elektráren podle jednotlivých parametrů. Děle se zabývám teorií návrhu hlavně stavebních částí MVE. Ve čtvrté kapitole je již konkrétní návrh MVE pro zvolenou lokalitu se zaměřením na elektrickou část MVE. Pro ukázku jsou zde jednotlivé parametry propočítané, i když v praxi je možné většinu výpočtů nahradit návrhem pomocí speciálních programů. V závěru hodnotím možnosti vodní energetiky u nás a celkovou efektivitu stavby navrhnuté MVE.
Work treat of basic problems of design small hydraulic power plant, mostly in area of design electric parts, turbine-generator unit and interface MVE electric power network. In first theoretic parts it´s described to partition power station after single parameters. In the next part I deal with theory of design building parts MVE. In fourth chapter I already design MVE for elect locality with a view to electric part MVE. To demonstration are here individual characteristics calculate, even if practically it is not necessary, because most calculations are replaced by calculation s in special software. At the close of work I evaluate possibilities water energetic in ČR and general effectiveness of construction suggested MVE
Description
Citation
KORNIAK, D. Potenciál vodní energetiky v ČR - návrh malé vodní elektrárny - [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student prezentoval svoji bakalářskou práci a v diskuzi odpověděl na položené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO