Projektování silových a datových rozvodů s využitím moderních softwarových nástrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce přibližuje studentům základy projektování v elektrotechnice s podporou nejmodernějších softwarových nástrojů. Analyzováním možností konkrétních softwarových aplikací byla vytvořena interaktivní tabulka, která popisuje možnosti jednotlivých programů. Pro program Bricscad ™ byl vytvořen uživatelský návod na základní nastavení programu. K programu ElProCAD byl na praktickém příkladu vytvořen manuál pro návrh datových rozvodů. Manuál je koncipován jako učební pomůcka pro studenty a budoucí projektanty pracující s tímto programem. V další části bakalářské práce byla vytvořena projektová dokumentace pro stavební řízení, kde byla vysvětlena legislativní problematika a postup při řešení zadaného projektu. Výstupem je projektová dokumentace, která byla využita při realizaci elektroinstalace rodinného domu.
The bachelor thesis introduces to students the basics of electro technical designing with the support of the most modern software tools. By analyzing the possibilities of specific software applications, an interactive table was created to describe the options of individual programs. An user manual describing the basic setup was created for Bricscad ™ program. A manual for the data distribution designing was created for the ElProCAD program according to a practical example. The manual is designed as a learning tool for students and future engineers working with this program. A project documentation for building control is developed in the following part of this bachelor thesis, with explained legislative issue and the process of solving a given project. The outcome is the project documentation used in the implementation of wiring system in a family house.
Description
Citation
SÁDLÍK, J. Projektování silových a datových rozvodů s využitím moderních softwarových nástrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Evžen Haluzík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student prezentoval svoji bakalářskou práci a v diskuzi odpověděl na všechny položené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO