Návrh změny organizační kultury v podniku zabývající se řemeslnou činností

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem předkládané diplomové práce je na základě realizované analýzy stávajícího obsahu organizační kultury ve zkoumaném podniku navrhnout takové změny, které podpoří sledované cíle a povedou k žádoucí výkonnosti. V teoretické části dochází k vymezení pojmů týkajících se organizační kultury a vztahů mezi nimi. V analytické části je zformulován stávající stav organizační kultury. V návrhové části jsou pak navrhnutá taková řešení, která povedou ke změně organizační kultury a motivaci zaměstnanců.
The aim of this thesis is implemented based on existing content analysis of organizational culture in the analysis of such a company to design changes that will support the objectives pursued and will lead to a desirable performance. The theoretical part is to define terms relating to organizational culture and relationships between them.The analytical part is formulated the current state of organizational culture. The design is then part of the proposed solutions that will lead to a change in organizational culture andemployee motivation.
Description
Citation
LUPIEŃSKÁ, A. Návrh změny organizační kultury v podniku zabývající se řemeslnou činností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Vlasta Kašparovská, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Lenka Smolíková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO