Simulace kapalin ve 2D

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá simulací kapalin ve 2D řezu na mobilních zařízeních pomocí techniky Smoothed Particle Hydrodynamics implementovaném v herním enginu Unity. Výsledný program je použitelný na mobilních zařízeních jako stavební prvek her a interaktivních aplikací. Pomocí parametrů lze měnit vlastnosti kapaliny jako např. viskozita. Práce se zaměřuje na co největší využitelnost v mobilních aplikacích a zohledňuje požadavky a limity zařízení k dosažení co nejlepších vizuálních a fyzikálních vlastností kapaliny.
This thesis deals with the simulation of fluids in 2D cut for mobile devices using technique Smoothed Particle Hydrodynamics implemented in game engine Unity. The resulting program is usable on mobile devices as a structural element of the games and interactive applications. With the parameters you can alter the properties of liquids for example viscosity. The work focuses on the greatest applicability in mobile applications and takes into account the requirements and limits of the devices to achieve the best visual and physical properties of the simulated liquid.
Description
Citation
PAZDERA, V. Simulace kapalin ve 2D [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (předseda) doc. Ing. František Zbořil, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-08-30
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Komise dospěla k závěru, že technická zpráva nesplňuje svým rozsahem a obsahem požadavky kladené na bakalářské práce. Komise se rozhodla práci hodnotit jako nevyhovující " F ". Otázky u obhajoby: Nebylo by rychlejší pro vykreslení 2D částic použít splatting a thresholding namísto marching cubes? Jak by bylo možné vytvořit efekt průhledné kapaliny? Jak by bylo možné na mobilních zařízeních využít senzorů jako gyroskop nebo akcelerometr k ovládání aplikace?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO