Testování výkonnosti Java kolekcí na vícejádrových systémech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá testováním výkonnosti Java kolekcí na vícejádrových systémech. Cílem práce bylo nastudovat kolekce z rámce Java Collection Framework a také některé další kolekce z balíku java.util.concurrent a projektu Javolution. Pro tyto kolekce bylo za úkol navrhnout vhodné zátěžové testy, na základě kterých bude možné porovnat výkonnost jednotlivých kolekcí. Základní řešení obnáší implementaci navržených testů v jazyce Java a jejich závěrečné vyhodnocení.
This thesis deals with Java collections performance testing on multicore systems. The aim of the work is studying of core collections contained in Java Collection Framework and studying also some other collections from package java.util.concurrent and third-party project known as Javolution. The task was to suggest appropirate performance test for these collections and create based on its results a comparison. Afterwards the basic solution is an implementation of suggested tests in Java programming language and evaluation of achieved results.
Description
Citation
HUSAR, M. Testování výkonnosti Java kolekcí na vícejádrových systémech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-08-27
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " E ". Otázky u obhajoby: Měla na výkon testovaných kolekcí vliv použitá posloupnost vstupů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO