Audio Streaming for Android Devices Using UPnP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Velké množství lidí v současnosti používá své chytré telefony jako mobilní hudební přehrávač, kde si ukládá svou oblíbenou hudbu. Chceme-li při poslechu zvýšit hudební zážitek, tak toho můžeme docílit tím, že použijeme kvalitní externí soustavu reproduktorů, kterou připojíme přes wireless stream protokol UPnP a RTSP. Tyto protokoly umožní jednoduché sdílení hudby a jsou již implementovány v převážné většině audio-video zařízení. Tato práce si klade za cíl popis těchto technologií, na základě čeho popisuje i vývoj a realizaci jednoduché aplikace na sdílení audia.
There is a huge number of people using their smartphones as portable music-players, with their favourite music stored on the device. To improve the music listening experience, a louder and better quality loudspeaker is needed. Using UPnP and RTSP streaming, wireless streaming of the music becomes possible. These protocols are implemented in high variety of devices, thus the user can share the music track to many devices easily. This thesis describes the technologies and possibilities in this kind of audio sharing and also describes a simple application that provides this kind of audio streaming.
Description
Citation
LEHOCKÝ, G. Audio Streaming for Android Devices Using UPnP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-08-25
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Vysvětlete proč je nevýhodné, že nativní kód nemá JIT kompilaci a z jakého důvodu by měl JIT kompilátor produkovat rychlejší kód než kompilátor pro nativní aplikace (str. 17)? Objasněte jaké funkce má finální aplikace a jak ji uživatelé mohou použít? Vysvětlete výsledek Vašeho testování (str. 32): "The application behaved in most cases the same way." V jaké fázi návrhu a vývoje aplikace jste zjistil, že aplikace nemá přístup k audiu z hudebního/video přehrávače? Je toto omezení řešitelné?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO