Automatické značkování prezentací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá vývojem aplikace na mobilní zařízení se systémem Windows Mobile. Úkolem aplikace je s využitím vestavěné kamery snímat plátno s probíhající prezentací a ukládat časové značky, informující o změně slajdu či animaci na plátně. V textu jsou popsány požadavky na systém, je zde provedena analýza, u níž bylo využito jazyka UML, řešení problému na úrovni zpracování obrazu, popis implementace v jazyce C++ a výsledky testování aplikace. V dokumentu je též nastíněna problematika tvorby aplikací pro mobilní zařízení. Velký prostor je věnován práci s multimédii na systému Windows Mobile 5.0, zejména pak problematice spojené s technologií DirectShow.
This thesis deals with a development of application running on mobile devices with Windows Mobile operating system. The main task of this application is observing canvas with running presentation and saving time marks, that inform about slide change or animation. Description of system requirements, system analysis using UML language, solutions on image processing level, decription of implementation in C++ language and application tests results are described in the text. Problems of mobile device software development are also outlined in the document. A great part is dedicated to work with multimedia on Windows Mobile 5.0 system, especially to problems linked with DirectShow technology.
Description
Citation
HUŠKA, M. Automatické značkování prezentací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2007.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
Date of acceptance
2007-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO