Ladicí nástroj pro víceprocesorový systém na čipu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Projekt Lissom se zabývá metodologií hardware/software co-design. V rámci tohoto projektu bylo vyvinuto prostředí pro návrh víceprocesorových systémů na čipu. Prostředí umožnuje i návrh aplikací pro víceprocesorové systémy. Součástí prostředí je i ladicí nástroj, který umožňuje ladění aplikací pro jednoprocesorové systémy. V této práci je vývojové prostředí popsáno a je navrženo a implementováno rozšíření stávajícího ladicího nástroje o možnosti ladění víceprocesorových systémů na základě požadavků standardu Nexus
The Lissom project deals with the hardware-software co-design methodology. In this project, an integrated desktop environment for a design of multiprocessor systems on chip was developed. This environment can be used also for developing applications for multiprocessor systems. One part of the environment is a debugger that can be used to debug single core systems. In this thesis, a single processor debugger tool is described in detail and an extension to this tool is proposed and implemented based on the Nexus standard. The extended debugger allows debugging of multiprocessor systems.
Description
Citation
ŠPAČEK, M. Ladicí nástroj pro víceprocesorový systém na čipu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (člen) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (člen) doc. Mgr. Daniela Chudá, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jak je navržený koncept připraven na ladění na úrovni zdrojového kódu (např. jazyk C)? Je při vyhodnocování podmínek datových bodů přerušení použito zkrácené vyhodnocování výrazů? Případně napadá Vás jiný způsob urychlení simulace při použití tohoto typu bodů přerušení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO