Integrace e-mailové komunikace do IDE Eclipse

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Během vývoje softwaru musí vývojáři mezi sebou komunikovat. Zvláště pokud pracují v distribuovaném prostředí. Například na open source projektech jsou nuceni využít různých asynchronních metod komunikace. Ze studií vyplývá, že ve srovnání s instatními zprávami, komentáři zdrojového kódu, či komentáři verzovacích systémů e-mail představuje zdaleka nejpoužívanější způsob komunikace při distribuovaném vývoji softwaru. Lze si proto představit, že archívy vývojářských e-mailů obsahují podstatné informace o nejrůznějších entitách zdrojového kódu. Časem však se takové informace ztrácejí, jelikož tyto e-maily je těžké dohledat. Proto jsme vyvinuli REmail, zásuvný modul pro Eclise, integrující e-mailovou komunikaci do IDE. Umožňuje vývojářům pracovat souběžně se zdrojovým kódem a e-maily, které jej diskutují, bez nutnosti opuštění IDE. Využitím relativně výpočetně nenáročných technik REmail dohledá všechny e-maily relevantní k vybrané entitě zdrojového kódu a umožní vývojáři s nimi pracovat.
Developers of software systems have to communicate about the project they are building. Especially when working in a distributed development team, such as open source projects, developers must use an asynchronous means of communication. Studies tell us that e-mails are, by far, the means of communication mostly used during the distributed development, opposed to instant messaging, commit comments, or code comments. Therefore, we can imagine archives containing development e-mails enclose essential information concerning various entities of the source code. Unfortunately, such information gets lost with time, since relevant e-mails are hard to retrieve. We have developed REmail, an Eclipse plug-in, to integrate e-mail communication in the IDE. It allows developers to seamlessly handle source code entities and e-mails concerning the source code, without ever exiting from the IDE. Using lightweight linking techniques, REmail retrieves all the e-mails relevant to the chosen source code entities and makes them available to the developer.
Description
Citation
HUMPA, V. Integrace e-mailové komunikace do IDE Eclipse [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Zdeněk Havlice, CSc. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Proč jste nepoužil integraci nástroje Rmail přes protokol IMAP již od začátku? Pro které programovací jazyky ještě je a pro které již není nástroj REmail použitelný? Jak se dá dosáhnout nejvyšší relevantnosti e-mailů přiřazených ke zdrojovému kódu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO